Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. mars 2007 kl 23.15 Lydverket: Lydverket - Grinderman og Mika

Nick Cave og stjerneskuddet Mika

Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Vi får et eksklusivt møte med Nick Cave og hans nye bandprosjekt, Grinderman. Vi blir også kjent med stjerneskuddet Mika som tar opp musikkarven etter Elton John og Freddy Mercury. Vålerenga-spiller Freddy dos Santos åpner døra for Lydverket og viser oss platesamlingen sin.

Nick Cave og deler av hans band, The Bad Seeds, har nå dannet gruppa Grinderman, og gir i disse dager ut sitt første album. De beskriver selv bandet som "Foul-mouthed, noisy, hairy, and damn well old enough to know better".

Den Beirut-fødte engelskmannen Mika har vært vanskelig å unngå i det siste, med superhiten "Grace Kelly" på alle radiokanaler store deler av døgnet. Hans debutalbum "Life in Cartoon Motion" har akkurat kommet ut, men singelen har allerede gjort ham svært populær. Mika er den andre artisten i Storbritannia som kommer til toppen av singellisten kun basert på nedlastinger fra Internett og ikke tradisjonelt salg. 23-åringen sammenlignes allerede med artister som Queen, Scissor Sisters, Prince og Mark Bolan.

Fotballspiller Freddy dos Santos har alltid vært svært musikkinteressert, og i kveldens program studerer Lydverket platesamlingen hans nærmere.

Programleder er Mona B. Riise


Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung (2007)
Programleder: Mona B. Riise
Vaktsjef: Vivi Stenberg
Prosjektleder: Åslaug Sem
Pressekontakt: Ida Linchausen, tlf 23 04 98 41/402 00 211
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 915 65 900 info@nrk.no