Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. juli 2001 kl 21.15 Kar for sin kilt

Opprør mot Justine

De fargerike beboerne på godset Glenbogle fortsetter å skape høye bølger. (Foto: Ken Mellin, BBC)
De fargerike beboerne på godset Glenbogle fortsetter å skape høye bølger. (Foto: Ken Mellin, BBC)
Vi er kommet til serie 2 om livet på det forfalne godset Glenbogle, der Archies forsøk på fornyelse stadig havner på kollisjonskurs med stedets selsomme tradisjoner. Samtidig blir han tvunget til å ta en avgjørelse om sitt forhold til Justine.

Archie vier seg nå helhjertet til driften av Glenbogle og har store vyer for opprustingen av det gamle godset. Men nye utfordringer venter rundt hvert hjørne. Ikke minst er det Archies opprørske undersåtter og hans egenrådige far som forpurrer planene.

Archies største og mest akutte problem er imidlertid kjæresten Justine. Hun har regjert på Glenbogle med hard hånd i seks måneder og tøyd tålmodigheten til sine omgivelser til bristepunktet. Lexie truer med å si opp, Hector og Molly har forlatt hjemmet og Katrina setter ikke sine bein i huset etter at hun ble grundig advart av den sjalu Justine.

Nå innser Archie at han ikke lenger kan ignorere problemene. Han må manne seg opp og ta et oppgjør med kjæresten for å finne ut om de har noen framtid sammen.

Om serien
”Kar for sin kilt” er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien var BBCs største dramasuksess i fjor og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) er 28 år da han uten forvarsel arver Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med vil han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert avfinner han seg med skjebnen og gjør sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og å hamle opp med sine eksentriske foreldre (Richard Briers og Susan Hampshire).

I hjembygda har Archie gjenoppfrisket bekjentskapet med sin gamle klassevenninne, den fargerike lærerinnen Katrina (Lorraine Pilkington), noe hans forlovede Justine (Anna Wilson-Jones) ikke tar nådig opp. Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, Lexie (Dawn Steele), blander seg også inn i begivenhetene sammen med sin trofaste beiler, godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark).

NRK1 viser nå oppfølgerserien på åtte episoder som ble sendt på BBC tidligere i år. For tiden er BBC i gang med innspillingen av den tredje serien.

Britisk dramaserie (2000)
Originaltittel: Monarch of the Glen (serie 2)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
Regi: John Massey, Richard Signy, Rick Stroud
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark og Anna Wilson-Jones
http://www.bbc.co.uk/scotland/monarch/
http://newtonmore.com/monarch/
Pressekontakt:Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilder
1. De fargerike beboerne på godset Glenbogle fortsetter å skape høye bølger. (Foto: Ken Mellin, BBC)

2. Katrina (Lorraine Pilkington) treffer fortsatt Archie (Alastair Mackenzie), men gjør sitt beste for å unngå hans sjalu forlovede. (Foto: Ken Mellin, BBC)

3. Justine (Anna Wilson-Jones) har lagt seg ut med alle på Glenbogle. (Foto: Ken Mellin, BBC)