Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 29. mai 2010 kl 21.10 Louis Theroux - nervøs i Philadelphia

I hælene på Philadelphia-politiet

Louis Theroux blir med politiet på jobb i Philadelphias mest lovløse bydeler. (BBC-foto)
Louis Theroux blir med politiet på jobb i Philadelphias mest lovløse bydeler. (BBC-foto)
Det handler om hverdagen til politi og kriminelle i Philadelphia i det siste programmet av og med BBC-journalisten Louis Theroux. Storbyen på den amerikanske østkysten går under tilnavnet "Killadelphia" på grunn av sin uhyggelige drapsstatistikk.

Den prisbelønte reisereporteren Louis Theroux fotfølger politifolkene som patruljerer sentrumsgatene i Philadelphias farligste bydeler. Her er hverdagen preget av narkotika, våpen og grov kriminalitet. Over 400 drap i året og dopselgere på hvert gatehjørne taler sitt tydelige språk.

For å møte de lovløse tilstandene i byen, er politiets bevisste strategi å bli mer synlige og aggressive. Tydelig våpenbruk, hyppige anholdelser og stadige ransakelser skal virke avskrekkende. Men til gjengjeld virker det som terskelen blant de kriminelle har blitt mye lavere for å skyte og drepe politifolk.

Fiendtlighet
Louis Theroux kjenner en blanding av frykt og stigende frustrasjon når han er med politiet på jobb. Deres daglige konfrontasjoner med gjengene ser ikke ut til å føre til stort annet enn sterkere fiendtlighet fra lokalbefolkningen. Og for hver dealer som forsvinner, dukker det opp en ny.

Men selv i dette brutale miljøet ser han overraskende beviser på ømhet og kameratskap. Han møter også en erfaren politimann som ser ut til å ha vunnet respekt og tillit blant folk i bygatene.

Programmet er sendt tidligere

Britisk dokumentar (2008)
Originaltittel: Louis Theroux – Killadelphia
Produksjon: BBC
Ved Louis Theroux
Kontaktadresse for presse: Presse, 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
Blir også sendt torsdag (NRK1)