Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. april 2009 kl 19.55 Den store klassefesten

Sporty klassefest

Liv Grete Skjelbreid Poirée, programleder Dan Børge Akerø og Susann Goksør Bjerkrheim. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Liv Grete Skjelbreid Poirée, programleder Dan Børge Akerø og Susann Goksør Bjerkrheim. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Det blir en sporty klassefest når Dan Børge Akerø inviterer Liv Grete Skjelbreid Poirée og Susann Goksør Bjerkrheim til studio med hver sin klasse.

Begge damene har tidligere bemerket seg innen idrett, men i kveld får vi blant annet se hvor gode de er til å løse mer huslige oppgaver.

Liv Grete Skjelbreid Poirée har med seg klassen sin fra Norges Toppidrettsgymnas på Geilo anno 1993, mens Susann Goksør Bjerkrheim stiller med klassen fra Lambertseter ungdomsskole, hvor de gikk ut i 1986.

Test i huslige sysler
Susann og Liv Grete skal begge opp i husstell. Til å hjelpe seg har de med sine respektive ektemenn, Svein Erik Bjerkrheim og Raphael Poiree. Parene skal konkurrere i hvem som raskest kan skifte bleier, skrelle poteter, stryke skjorter og vasker vinduer.

Merittert skiskytter
Liv Grete Skjelbreid Poirée vokste opp på Skjelbreid gård i Hålandsdalen, hvor nesten hele familien var aktive i det lokale skiskyttermiljøet. Liv Grete er den eneste kvinnelige skiskytteren som har tatt fire gullmedaljer i ett og samme verdensmesterskap. Hun la opp som aktiv skiskytter i 2006, og i dag er hun en av NRKs ekspertkommentatorer på skiskyting.

Tidenes landslagsspiller?
Susann Goksør Bjerkrheim startet sin karriere som håndballspiller for Bækkelaget. Hun har til sammen scoret 851 mål for Norge. Fra 1993 til 2000 var Susann landslagskaptein, og hun er kvinnen med flest landskamper for Norge gjennom tidene. Skader gjorde at hun måtte legge opp som håndballspiller i 2000. I dag jobber hun blant annet som ekspertkommentator for NRK.

Om Den store klassefesten
Åtte lørdager inviterer Dan Børge Akerø seerne og tidligere klassekamerater til Den store klassefesten. Her tar to kjendiser, politikere eller kjente idrettsutøvere med seg klassen sin fra barne- eller ungdomstida i studio. Dan Børge byr på spennende oppgaver, utfordringer og overraskelser i studio.

Det er syvende gang Dan Børge Akerø leder det populære lørdagsshowet, som ble vist for første gang i 2000.

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Underholdning
Programleder: Dan Børge Akerø
Humorleverandører: Øystein Bache og Rune Gokstad
Prosjektleder: Eva Marie Gransæter
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900