Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. april 2005 kl 23.55 Inspektør Morse

Fatal operasjon

Inspektør Morse må konsentrere seg for å opprettholde sin profesjonalitet når han stilles overfor en komplisert sak. (Foto: Carlton International)
Inspektør Morse må konsentrere seg for å opprettholde sin profesjonalitet når han stilles overfor en komplisert sak. (Foto: Carlton International)
Datteren til en velstående forretningsmann må gjennomføre en rutineoperasjon. Dessverre går det galt, og hun får omfattende skader som gjør henne praktisk talt invalid. Like etter dør legen som hadde ansvaret. Morse aner en sammenheng.

Selv for en rutinert politimann som inspektør Morse er det ikke alltid like lett å skille mellom forbryter og offer. Noen saker er så kompliserte og involverer så mange følelser og menneskelige dimensjoner at det er vanskelig å inneha en profesjonell distanse. Slik er det for Morse i dette tilfellet.

Fortvilet far
Forretningsmannen Michael Steppings blir svært nedbrutt og lei seg når en mislykket operasjon medfører at hans kjære datter blir invalidisert. Like etter blir den ansvarlige legen Matthew Brewster funnet død i bilen sin. Først tror man det er selvmord, men inspektør Morse skjønner at han er myrdet. Er det den fortvilte faren som har hevnet seg? Og i tilfellet, er det forståelig? Morse står overfor en sak der han virkelig må kjempe mot sine personlige sympatier og antipatier.

Om serien
"Inspektør Morse" har fenget store seerskarer – både i hjemlandet og internasjonalt. Selv om Morse er en smågretten og taus politimann med større sans for godt øl og pompøs klassisk musikk enn sosial omgang med andre mennesker, har han maktet å fascinere og engasjere seerne.

Morse' (man får aldri vite fornavnet hans) små grå kverner, funderer og analyserer uavlatelig, og som regel kommer han frem til løsningen. Da får det heller være unnskyldt at han ikke fyrer av skudd eller kjappe replikker i tide og utide.

Historiene er basert på Colin Dexters romaner.

Innkjøpt kriminalserie fra Carlton International.
Produksjonsår: 1990
Originaltittel: Inspector Morse: Deadly Slumber
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),

I de viktigste rollene:
John Thaw (inspektør Morse), Kevin Whately (sersjant Lewis), Jason Durr (John Brewster), Richard Owens (Dr. Matthew Brewster), Brian Cox (Michael Steppings), Janet Suzmann (Dr. Calire Brewster), Carol Starks (Jane Folley), Robert Swann (Dr. Mark Felsham).