Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 14. august 2005 kl 22.00 Politiagentene

Anklagd for mord

Church (Peter Phelps) forfølges av en mann som anklager politiagenten for å ha drept kjæresten hans. (Foto: Beyond Distr.)
Church (Peter Phelps) forfølges av en mann som anklager politiagenten for å ha drept kjæresten hans. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Church blir forfulgt av en mann som anklager Church for å ha drept kjæresten hans. Church holder dette skjult for sjefen sin, men betror seg likevel om saken til kollegaen Daniella.

Churchs inkonsekvente handlemåte bringer snart hele spanergruppen ved Melbourne-politiet i vanskeligheter. En operasjon mot en smuglerbande som omsetter illegal tobakk, risikerer å gå i vasken.

Danni i fare
Church får bekreftet sin verste frykt, da det blir løsnet skudd mot Danni og ham fra en passerende bil. Hans forfølger prøver nå å få has på Danni, fordi han tror hun er Churchs kjæreste.

Church tar opp jakten på forfølgeren. Etter en kraftig kamp står Church igjen med blod på hendene, og en mulig tiltale for mord hengende over seg.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene, og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church.

Programmet er sendt tidligere.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57