Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. februar 2005 kl 21.30 Ørnen

Et skritt foran

Den russiske drapsmannen Sergej (Thomas W. Gabrielsson) ser ut til å ha full oversikt over hva hans forfølgere i politiet foretar seg.  (Foto: Kirsten Ellebæk, DR)
Den russiske drapsmannen Sergej (Thomas W. Gabrielsson) ser ut til å ha full oversikt over hva hans forfølgere i politiet foretar seg. (Foto: Kirsten Ellebæk, DR)
Igjen og igjen viser den russiske drapsmannen Sergej at han ligger et skritt foran Hallgrim "Ørnen" Hallgrimsson og sine andre forfølgere i den særskilte etterforskningsgruppen for internasjonal kriminalitet. Og for hver gang får den tidligere KGB-agenten nye liv på samvittigheten.

Nå har Sergej etter alt å dømme gitt en håndsrekning til MC-medlemmet Leslie, som var den som organiserte russerens befrielsesaksjon under transporten til fengselet. Nå sitter Leslie selv i fengsel, siktet for drap – og kronvitnet i saken mot ham, Berit, er nettopp funnet drept. Ingen er i tvil om at det er Sergej som står bak.

Hallgrim føler seg skyldig i drapet, som også tegner til å bli et stort problem for justisministeren. Berit var nemlig satt under politiets høyprofilerte vitnebeskyttelsesprogram, og nå er pressen ute etter en syndebukk. Det store spørsmålet er nå hvordan Berits nye identitet og oppholdssted ble avslørt.

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama samt svensk og islandsk fjernsyn. Serien har toppskuespillere som Jens Albinus og Ghita Nørby i hovedrollene, og beskrives som en moderne krim med mye action.

Ved siden av "Krøniken" var krimodysseen "Ørnen" den mest markante dramasuksessen i Danmark i 2004, med høye seertall og gode anmeldelser.

Åtte timelange episoder står på sendeplanen i denne omgang, og flere avsnitt er under produksjon. I alt er det planlagt 24 episoder.

Serien er skrevet av forfatterparet Peter Thorsboe og Mai Brostrøm, kjent for den Emmy-belønte "Rejseholdet" (Mordkommisjonen). Produsent er Sven Clausen, som har hatt ansvaret for suksesser som "Krøniken","Landsbyen", "Taxa" og "Rejseholdet".

Hovedpersonen er den dansk-islandske Hallgrim Ørn Hallgrimsson (Jens Albinus), kalt "Ørnen". Han er spesialist på drapssaker med forbindelse til internasjonal organisert kriminalitet og blir regnet som den beste på sitt felt. Utad er han en handlekraftig og sjarmerende mann som tiltrekker kvinnene og skremmer forbryterne. På det indre plan er Hallgrim en latent bombe av fortrengte følelser, og så elendig til å ta ansvar for seg selv at han befinner seg på kanten av en livskrise.

Dansk krimodyssé
Episode 4
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer, Janus Bakrawi, Susan A. Olsen, David Owe, Bjørn Floberg m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie , 23 04 77 51/95 10 02 99
LENKER
  • Hjemmesiden