Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. april 2010 kl 20.15 Himmelblå

Sterke følelser på Ylvingen

Karoline og Thomas er tiltrukket av hverandre, men Thomas har jo kone og barn på Ylvingen. Foto: Ronny Eikeset / NRK
Karoline og Thomas er tiltrukket av hverandre, men Thomas har jo kone og barn på Ylvingen. Foto: Ronny Eikeset / NRK
Gaute og Iris kommer på besøk til Ylvingen. Marit har samtidig invitert fotografen Kristoffer, som Iris ble veldig begeistret for sist han var på øya for å ta klassebilder.

Marit later som om Kristoffer skal ta bilder til en brosjyre for "Himmelblå", men det er tydelig at hun har andre planer også.

Grøndahl får en idé
Leif Grøndahl får besøk av en gammel kompis. De rusler omkring på øya, og kompisen mener bestemt at Leif bør komme seg tilbake til arbeidslivet igjen. Leif er i tvil, det er hyggelig å dyrke gulrøtter, og ingen i kommunen har ringt ham etter at han sluttet. Men kompisen tar ham med på en spennende helikoptertur og røper at han har store planer for Ylvingen.

Følelser ute av kontroll
Etter at Thomas kysset Karoline i butikken, er stemningen mellom dem anstrengt. Thomas prøver å forklare at han ikke kan styre følelsene sine, men blir anbefalt en kald dusj av Karoline.

Robin får en ørefik
Roland jobber med en båt han skal seile til eieren som er på Shetland. Robin hjelper til og får lære å seile. Men når Robin er frekk, får han en ørefik av Roland, og de to skilles som uvenner. Marit blir rasende når hun hører hva Roland har gjort, og Roland forlater Ylvingen uten at de tre har fått ordnet opp.

Om serien
"Himmelblå" er en varm og morsom feelgood-serie med handling lagt til den naturskjønne øya Ylvingen i Nordland.

De første åtte episodene ble sendt i 2008, og var en enorm suksess for NRK. Serien både åpnet og avsluttet med milliontall, hvilket gjorde "Himmelblå" til tidenes mest sette dramaserie i Norge.

Nå står de siste ferske åtte episodene for tur, og vi følger øyboerne videre gjennom hverdagsliv og fest, dramatikk, kjærlighet, gleder og sorger.

Dramaserie etter en idé av Timothy Prager, sesong 3 (8 episoder)
Produksjon: NRK Drama
Manusforfattere: Morten Hovland
Manusredaktør: Margrete Kåset
Regi: Audny C. Øiamo-Holsen
Produsent: Vegard Stenberg Eriksen, Tore Bergstrøm
Medvirkende: Line Verndal (Marit), Elvira Haaland (Iris), Sebastian Warholm (Robin), Ketil Høegh (Brynjar), Ingrid Vollan (Britt), Lena Kristin Ellingsen (Karoline), Hallvard Holmen (Roy), Terje Skonseng Naudeer (Roland) m.fl.
Pressekontakt: Nathalie Sprus, 23 04 45 75/909 42 708
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 / Publikumssevice