Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 2. april 2000 kl 22.30 Ukturkule

Ukturkule

NRK1 søndag 2. april kl 22.30
Ukturkule

Frode Rasmussen hos Anne Grosvold

Det er en fargerik og spennende kulturmosaikk Anne Grosvold byr på i kveldens Ukturkule. Hovedgjest er skuespilleren Frode Rasmussen som er aktuell med oppsetningen \"Ole Bull - og følgesvennen\" på Logen Teater i Bergen. Operasjef Bjørn Simensen kommer i anledning utstillingen av utkastene til nytt operabygg. Og det blir et møte med vinneren av den norske finalen av EBUs Grand Prix for unge musikere.

\"Mange vet at Ole Bull var en berømt fiolinist, men han var mer. Han var Norges første kjendis, sin tids rockestjerne,\" forteller skuespiller Frode Rasmussen til Dagbladet. Nå skal Frode Rasmussen spille stjernens tjener og imitere Ole Bull og de personlighetene han omgir seg med i forestillingen \"Ole Bull - og følgesvennen\". Stykket er skrevet av Morten Jonstad.

Nytt operahus
Det er kommet inn ca. 240 utkast til nytt operahus i Oslo. Denne helgen og neste blir det mulig for interesserte å studere de innsendte utkastene som er utstilt på Fornebu. Juryen med Den Norske Operas styreformann Leif T. Løddesøl i spissen har tre måneder på seg til å gå gjennom utkastene før en vinner kåres den 23. juni. Operasjef Bjørn Simensen er gjest hos Anne Grosvold på Blå i kveld.

Men det blir mer opera. I en reportasje fra Bergen skal vi få høre utdrag fra urframførelsen av \"The Maid of Norway\", med musikk av Kjell Habbestad og libretto av Paal-Helge Haugen. Den nyskrevne operaen handler om bryllupet mellom kong Eirik Magnusson og den skotske dronning Margrethe i 1281.

Grand Prix for unge musikere
NRK står i sommer som vertskap og arrangør av EBUs konkurranse for musikere under 20 år. Det er i år tiende gang konkurransen avholdes. Første gang var i Manchester i 1982, og konkurransen avholdes annethvert år. Årets arrangement i finner sted i Bergen fra 8. til 15. juni. Unge musikere fra 25 europeiske land deltar. Den norske finalen ble sendt på NRK2 fredag 31. mars og vinneren møter vi på Blå hos Anne Grosvold i Ukturkule på NRK1 søndag 2. april.

NRK1 søndag kl 22.30

Ukentlig kulturmagasin fra NRK Fjernsynet, Kulturavdelingen
Prosjektleder: Arvid Esperø
Programleder: Anne Grosvold
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41