Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. januar 2003 kl 22.25 Fakta på lørdag: Michael Jacksons millioner

Jackos turbulente liv og økonomi

Michael Jacksons liv og økonomi i Fakta på lørdag. (Foto: BBC)
Michael Jacksons liv og økonomi i Fakta på lørdag. (Foto: BBC)
Like fra starten som barnestjerne og til megasuksesser som albumene ”Thriller”, ”Off The Wall” og ”Bad” har Michael Jackson vært en suksess innen musikkindustrien. Men så endret bildet seg – med ansiktsplastikk, rettssaker, brutte ekteskap og merkelige farskap. I kveldens dokumentar følger vi legenden også gjennom vitneprov fra faren Joe Jackson, Liz Taylor, Liza Minnelli og ekskonen Lisa Marie Presley.

Jackos turbulente liv og hans økonomiske talenter er hovedtema i BBC-dokumentaren ”Michael Jacksons millioner”. At en mann som for få år siden hadde flere milliarder under sin kontroll, nå sies å tære på sine siste 100 millioner dollar, forteller sitt.

Harde tider
Programleder Max Flint som også presenterte dokumentaren ”Madonnas millioner” (vist i ”Fakta på lørdag” sist sommer), følger i sporene til Jacko, fra oppveksten i beskjedne kår i staten Indiana, og videre til New York, Los Angeles og Jackos nåværende residens Neverland. Flint snakker med stjernens venner, managere, sjåfører, lærere og produsenter.

Men først og fremst undersøker han hvorfor Jacko nå opplever harde tider, spesielt med økonomien. Formidable beløp skal ha gått med til alle rettssakene, til å skape seg et nytt image som artist – og ikke minst – til å skaffe seg et nytt ansikt.

Engelsk dokumentar fra BBC Worldwide
Originaltittel: Jacko´s Millions
Producer: Emma Worthington
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57