Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 17. april 2009 kl 22.10 Detektimen: Hva skjedde med Sebastian Cole?

Paparazzier og sirener

Etterforskningslederne Roisin Connor (Victoria Smurfit, t.v.) og Mike Walker (David Hayman) er tilbake i Detektimen med nye omganger av
Etterforskningslederne Roisin Connor (Victoria Smurfit, t.v.) og Mike Walker (David Hayman) er tilbake i Detektimen med nye omganger av "Hva skjedde med…?".(Foto: RDF Int.)
En ambulanse hyler av gårde gjennom Londons gater med blålys på. Om bord forsøker ambulanseteamet å gi førstehjelp til en døende, mens hans forlovede sitter ved siden av og ser på. Plutselig kommer ambulansen ut av kurs, den treffer en møtende bil og kollisjonen er et faktum.

Ambulansen kastes av veien, går rundt i lufta og blir liggende på siden med skrikende sirener.

Skutt i hodet
Da etterforskningslederne Roisin Connor og Mike Walker kommer til stedet, er de to ambulansekjørerne døde og pasienten ombord er skutt i hodet. Forloveden, en av landets kjendiser og arving til en kjempeformue, er forfulgt av paparazzier. Imogen Buller-Turi heter hun og er tilsynelatende et utskyldig offer for en grusom trafikkulykke.

Men ikke alt er som det skal være i Detektimens "Hva skjedde med..?". Episoden er todelt,
med fortsettelse etter Kveldsnytt. Griskhet, forræderi og hevndrap kommer for en dag etter hvert som Connor og Walker graver seg til bunns i saken.

Mer om serien
På fredagskveldene utover får du servert mordgåter av beste britiske slag i serien Trial and Retribution ("Hva skjedde med …").

Vi følger et etterforskningsteam i London-politiet på en ny måte. De fleste kriminaldramaer viser enten etterforskningen eller rettssaken, mens i "Hva skjedde med …" følger vi både forbrytelsen, etterforskningen og rettssaken.

Etterforskningslederne Mike Walker (David Hayman) og Roisin Connor (Victoria Smurfit) har holdt det gående som parhester de siste årene. Nå er det imidlertid ting som tyder på at politikvinnen Connor er i ferd med å ta over førersetet.

Opprinnelig skrev den britiske krimforfatteren Lynda La Plante alle episodene, men f.o.m. produksjonsåret 2007 er også andre forfattere trukket inn. I Storbritannia startet ITV å sende Trial and Retribution i 1997. Den er meget populær i opprinnelseslandet og ingen kriminalserie har løpt lenger i ITV.

Britisk kriminaldrama (2008)
Originaltittel: Trial and Retribution 20: Siren
Produsent: RDF International
I rollene: David Hayman, Victoria Smurfit, Dorian Lough, Vince Leigh
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900