Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 5. november 2000 kl 13.15 Filmmatiné: Elleville supportere

Filmmatiné: Elleville supportere (t)


NRK1 søndag 5. november kl 13.15
Filmmatiné: Elleville supportere

Usportslige metoder

Det nærmer seg seriestart i den amerikanske basketballigaen, og erkerivalene Boston Celtics
og Utah Jazz kjemper nok en gang om ære og berømmelse. To basketballfans hvis entusiasme overgår deres intelligens, kommer opp med en lovlig sett svært problematisk måte å hjelpe sitt lag på i denne amerikanske komedien.

Gymlærer Mike O\'Hara (Daniel Stern) og rørlegger Jimmy Flaherty (Dan Aykroyd) er nære venner og fanatiske supportere av Boston Celtics. For dem kommer basketballaget foran alt annet. Mikes ekteskap er i ferd med å gå i oppløsning fordi hans kone ikke lenger kan utstå hans humørsvingninger som utelukkende avhenger av hvordan laget i hans hjerte gjør det.

En kveld får Mike og Jimmy øye på Lewis Scott (Damon Wayans), stjernespilleren på Utah Jazz, på en sportspub. Hans sportslige ferdigheter overgås bare av hans arroganse. Mike og Jimmy som har drukket seg til mot, nærmer seg Scott og presenterer seg som Utah Jazz-fans.

De tre drikker tett hele kvelden. Neste morgen våkner Mike og Jimmy opp i bakrus og oppdager at de har kidnappet Scott! Ingen av dem hadde planlagt noe så dramatisk, og deres første tanke er da også å slippe ham fri. Men hvis nå ikke Scott kan spille den siste avgjørende kampen i serien for Utah Jazz, vil Boston Celtics\' sjanser øke...

NRK1 søndag kl 13.15

Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: Celtic Pride
Regi: Tom De Cerchio
I rollene: Damon Wayans, Daniel Stern og Dan Aykroyd
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)

Bilde
De fanatiske supporterne Jimmy Flaherty (Dan Aykroyd) og Mike O\'Hara (Daniel Stern) har satt seg fore å redde Boston Celtics\' ære med uortodokse metoder. De har, riktignok i sterkt påvirket tilstand, kidnappet stjernespilleren Lewis Scott (Damon Wayans) fra erkerivalen Utah Jazz. (Foto: Richard Cartwright)