Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 29. august 2000 kl 22.30 Absolutt fabelaktig

Absolutt fabelaktig (t)

NRK1 tirsdag 29. august kl 22.30
Absolutt fabelaktig (12:18)

Generasjonsmotsetninger

I et ukonsentrert øyeblikk har Patsy satt fyr på kjøkkenet til Edina. Resultatet er at kjøkkenet må bygges om, og husets beboere må tilbringe ventetiden i stuen.

Dette faller Edina og hennes venninne tungt for brystet, for stuen er særdeles lite egnet for mer enn én generasjon om gangen. Edinas datter Saffron er heller ikke begeistret for den stuelige intimiteten, og dermed er det duket for en helt usedvanlig trykket stemning.

Om serien
Jennifer Saunders har skrevet manus og spiller Edina, en nevrotisk, men vellykket yrkeskvinne som driver sitt eget PR-, mote-, og designfirma. Hun prøver febrilsk å følge med i tidens krav om å slutte med alt som er moro; drikking, god mat, røyking, overdådige klær og risikofylt sex.

Edinas datter Saffron kan alt om regnskogene og nord-sør-problematikken, og utgjør sammen med sin bestemor selve lysten og lastens motstandsbevegelse i Edinas liv. Edina får imidlertid helhjertet, om ikke helt edruelig, støtte fra sin bestevenninne, sosietetssyklonen Patsy (Joanna Lumley), som for syns skyld er moteredaktør de dagene hun klarer å oppsøke kontoret.

NRK1 tirsdag kl 22.30
Tidligere sendt NRK2 15.6.97

Britisk produksjon
Originaltittel: Absolutely Fabulous
Manus: Jennifer Saunders
Med: Jennifer Saunders, Joanna Lumley
Ansvarlig: Niels Bierge
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna.marie.normann@nrk.no)