Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 1. januar 2002 kl 19.45 Vivaldis Fire årstider - Våren, solist Ragnhild Hemsing

Vivaldis glade budskap

Ragnhild Hemsing (13) er solist i et sjeldent møte mellom unge og eldre musikere. Opplev henne sammen med Oslo Camerata i full utfoldelse med et av Antionio Vivaldis mest kjente stykker.

Vivaldis gledesfylte skildring av vårens ankomst åpner Fire årstider fra 1725. Ragnhild Hemsing er blant de fremste fiolintalentene i Norge, og like etter statsministerens tale
1. nyttårsdag opplever vi henne i ”Våren”. Hun blir også å se i ”Godt musikkår 2002!” fra Olavshallen i Trondheim på NRK1 senere i kveld.

Stephan Barratt-Due er primus motor for Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo hvor Ragnhild Hemsing studerer, og han er leder for Oslo Camerata, et nytt kammerorkester med profesjonelle utøvere.

På fele og fiolin
Ragnhild Hemsing er også aktiv folkemusiker og spiller hardingfele med Trygve Bolstad hjemme i Valdres. Hun startet å spille fiolin 5 ½ år gammel, har vært elev av Alf Richard Kraggerud siden 1996 og er fra høsten 2000 også elev av Henning Kraggerud ved Talentskolen, avd. Barratt Dues Musikkinstitutt. Hun vant 1. pris i Ungdommens Strykermesterskap i fjor.

Egenprodusert program
Prosjektleder: Anne Røthing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Ragnhild Hemsing (13), solist i Våren fra Vivaldis Fire årstider. (Foto: NRK-foto: Ole Kaland)