Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 3. oktober 2008 kl 20.45 Seks fot under

Et spøkelse fra fortiden

David møter eks-kjæresten, Jennifer, og krangler med Keith. Foto: Warnerbros.
David møter eks-kjæresten, Jennifer, og krangler med Keith. Foto: Warnerbros.
Fisher and Diaz får en uventet kunde. Davids eks-forlovede, Jennifer, dukker opp og ber dem om å ta seg av begravelsen til faren hennes. Han ble truffet av et lynnedslag.

Årevis med dårlig samvittighet og skyldfølelse skyller over David ved synet av Jennifer. Han blir noe lettet da han hører at hun er forlovet på nytt. Men Jennifer har tydeligvis behov for å lette sitt hjerte, og hun skjeller ut David for å ha ført henne bak lyset og for å ha sviktet henne.

Mer trøbbel
David oppdager også til sin store overraskelse at Keith ikke har fortalt noen på den nye jobben at han er homse. Han ber til og med David om å la være å svare telefonen hjemme slik at ingen skal oppdage at de er samboere.

Ruth og George får nok en overraskelse i posten. Denne gangen er det en leke-lastebil fylt med en etter hvert så velkjent last.

Om serien
"Seks fot under" handler om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Nå er Lisa død, og Nate må starte på nytt.

Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant vanlige mennesker. "Seks fot under" er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av "Sopranos", "Krigens brorskap" og "Sex og singelliv". Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen "American Beauty". "Seks fot under" har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Six Feet Under (sesong 4)
Episodetittel: Can I Come up now?
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Mathew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher), Rachel Griffiths (Brenda Chenowitz).
Presseansvarlig: Hans T. Wiig, 23 04 96 23
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no