Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 10. oktober 2004 kl 17.30 Mon tro

Er du en synder?

Hilde Skaugrud (Foto: Ole Kaland, NRK)
Hilde Skaugrud (Foto: Ole Kaland, NRK)
Synd og skam er tema for søndagens livssynstalkshow. Vi møter Elias Akselsen som var alkoholiker i 16 år, og Louise som har levd som prostituert.

Elias Akselsen var på rømmen fra alt og alle, samtidig som han levde fra hånd til munn på gata. I disse årene kuttet han kontakten med sin familie fordi skammen ved det livet han levde ble for stor. Han hadde sviktet mor, far og søsken.

I dag har Elias igjen funnet roen som familiemann og har gjort suksess som artist. I kveldens "Mon tro" forteller han om hvordan han i dag takler tunge tanker om livet han levde og menneskene han sviktet.

Prostituert
Vi møter også Louise (47) som har levd som prostituert i store deler av livet år sitt. Nå, flere år senere, forholder hun seg daglig fortsatt til synden og skammen hun opplevde. Begge deler er blitt en del av henne på grunn av sitt tidligere liv.

I studio sitter også flere andre mennesker som har sin historie å fortelle om synd og skam.

Programleder Hilde Skaugrud har ikke svarene. Men gjestene hennes forteller om ekte opplevelser som får oss til å tenke gjennom noen av livets vanskelige spørsmål på nytt.

Om Mon tro
Hilde Skaugrud er i gang med en ny runde livssyntalkshow i høst. Mon tro handler om livets viktigste spørsmål, og Hildes gjester deler sine egne sterke opplevelser med oss.

Seerne får mulighet til å sende inn spørsmål og kommentarer og på hver sin måte være med å påvirke programmet.

Programmene sendes fra Myrens Verksted hver søndag klokken 17.30 helt fram til jul.

Send SMS eller mail
Det er mulig å sende SMS med kommentar eller spørsmål til gjestene i programmet under sending. Adressen er: MON, mellomrom, melding til 2008.

I programmet er det også en avstemning. Vi stiller et spørsmål som seerne skal svare ja eller nei på. Send SMS med JA eller NEI til 2008.

Man kan også bruke e-post adresse: livssyn@nrk.no

Egenprodusert livssynprogram NRK Fakta
Programleder Hilde Skaugrud
Prosjektleder Marion Klaseie tlf 916 65 820
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53/907 75 758,

Vises også i Nett-TV.