Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. april 2002 kl 00.00 Vinger over verden - Wings

Paul McCartney om Linda og Wings

Linda og Paul McCartney, sammen stiftet de gruppa Wings (Foto: Buena Vista Int.)
Linda og Paul McCartney, sammen stiftet de gruppa Wings (Foto: Buena Vista Int.)
I denne dokumentaren får seerne presentert Paul McCartneys liv med Linda i perioden etter The Beatles. På 70-tallet stiftet de gruppa Wings sammen. Lindas medvirkning var ikke alltid like akseptert, men Wings fikk etter hvert flere store hits og hadde en utstrakt turnévirksomhet. Intervjuer i denne todelte dokumentaren er McCartneys eldste datter, Mary.

Det har tatt tre år å lage denne dokumentaren, som for øvrig ble vist første gang i USA 11. mai 2001. I et unikt intervju forteller Paul McCartney historien om hvordan han og Linda, mens de hadde en voksende familie å ta seg av, startet et helt nytt band som etter hvert ble et av de største på 70-tallet. – Det var helt sykt! Å starte band etter The Beatles – og ta med kona, sier Paul McCartney, men det er få ting han er mer stolt av.

Programmet inneholder opptak som aldri er sett før, hjemme hos Paul og Linda og familien og sjeldne arkivopptak fra tidlige konserter med Wings. Han forteller hvordan han, ganske slått ut etter oppløsningen av The Beatles, startet et nytt band fra ”scratch”. I stedet for å ankomme konsertlokalet i limousine med politieskorte, kjørte Paul, Linda, barna, kjæledyrene og resten av bandet i egen bil rundt omkring i Storbritannia og opptrådte i små lokaler.

Paul McCartney gir det rette perspektivet på det utmerkede arkivmateriale som eksisterer om gruppa Wings. I tillegg bidrar han med Lindas synspunkter, noe som er svært vesentlig siden historien om Wings i stor grad er et fotoalbum fra et ekteskap og en familie. Linda McCartney døde av kreft i 1998.

Ved siden av å følge Paul og Lindas familieliv i perioden 1970-1980, forteller dokumentaren hvordan Wings, til tross for rettssaker og narkotika-beslag, ble en suksess med hit-singler, album som toppet listene og til slutt en kjempekonsert i USA, større enn den The Beatles hadde.

Britisk produksjon, regi: Alistair Donald
Originaltittel: ”Wingspan”
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Linda og Paul McCartney, sammen stiftet de gruppa Wings (Foto: Buena Vista Int.)