Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 19. februar 2006 kl 22.00 Hovedscenen: Fem dager i september - gjenfødelsen av et orkester

Toronto-symfonikerne reiser kjerringa

Dirigent Peter Oundjian.(Foto: Rhombus International)
Dirigent Peter Oundjian.(Foto: Rhombus International)
NRK-serien "Orkesterliv" gransket Kringkastingsorkestrets hjerte, lever og nyrer. Med den kanadiske dokumentaren om Toronto-symfonikerne dukker vi på lignende vis inn i et orkesters indre liv.

I løpet av en høstuke ble Toronto Symphony Orchestra født på ny. Etter å ha vært nede i en dyp bølgedal, startet orkestret sesongen 2004/2005 på ny frisk med ny sjefdirigent og kunstnerisk leder, bysbarnet Peter Oundjian.

I kveld følger vi ham, orkestret og stjernesolistene Emanuel Ax (pianoj), Yo-Yo Ma (cello og solist under Nobelkonsertene 2005 fra Stockholm og Oslo) og Renée Fleming (sopran) i løpet av fem dager.

Karisma
Reportasjene og musikkopptakene med orkestret er utfordrende og nærgående.Vi får være flue på veggen sammen med den karismatiske, nytilsatte sjefdirigenten når han gjennomgår verkene til ukens repertoar med stjernesolistene.

Likeså kan vi oppleve de internasjonale stjernesolistene i deres artistgarderober og når de møter fansen backstage.

Vi følger øvelsene sammen med orkestret, og til sist får vi utdrag fra konsertene (bl.a. arier av Verdi og Catalani, Rakhmaninovs Symfoniske danser, Beethovens Symfoni nr 7, Dvoraks Cellokonsert, Chopins Pianokonsert nr 2).

Kanadisk musikkprogram (2004)
Originaltittel: The Rebirth of an Orchestra
Produsert av: EuroArts Music International GMBH
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57