Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 6. juli 1999 kl 20.20 Gjensyn med Billedbrev fra Norge

Gjensyn med Billedbrev fra Norge (ttv)

NRK1 tirsdag 6. juli kl 20.20
Gjensyn med Billedbrev fra Norge

Med Erik Diesen i Nordland

Erik Diesen inviterer seerne med på en reise i den nordlige delen av landet vårt. Vi får se vakker natur, rikt dyreliv, kunsthåndverk og historiske steder.
Reisen begynner på Alstahaug, dikterpresten Petter Dass\' bolig, som nå er museum. Vi får også høre historien om de sju søstre.
Turen går videre til Sandnessjøen, hvor Petter Dass har fått sin statue midt på torget. Men den moderne tid har gjort seg gjeldende i nord også. Helgelandsbrua er et eksempel på det.

Fisk og fugl
Vi blir med Erik Diesen ombord i en fiskeskøyte, og programlederen har, til sin store glede, fiskelykke.
Lundefuglen hører med til faunaen i Nordland. Hvert år den 14. april kommer fuglene i store flokker til Lovund for å hekke.
Diesens billedbrev forteller også om industristedene Mosjøen og Mo i Rana, og vi blir med til fossefall og i jettegryter. Svartisen og Saltfjellet er steder å besøke.

Kjerringøy
Etter en stopp på Polarsirkelen med utstilling og andre severdigheter, går turen til det gamle handelsstedet Kjerringøy, som nå er museum.
I gamle dager regjerte væreieren Zahl her. Knut Hamsun kom hit fra hjemstedet Hamarøy, og brukte Zahl som modell for sin litterære væreier Mack.

Hurtigruten
Hurtigruten består av 11 skip som hvert år, i stille og storm, går en distanse som er 36 ganger jorden rundt målt ved ekvator. Hurtigruten er populær blant turister fra hele verden.
Henningsvær er utgangspunktet for Lofotfisket, og Erik Diesen er både ombord og på besøk på mottakerstasjonene, hvor fisken blir foredlet.

NRK1 tirsdag kl 20.20

Egenprodusert reiseprogram
Ved Erik Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83