Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. desember 2010 kl 18.35 Verdens beste SFO

SFO-humor for store og små


SFO-bestyreren Cecilie drømmer om å lage verdens beste SFO, men opplever at barna og de ansatte til stadighet står i veien for hennes ambisjoner. Barna derimot erfarer at det gang på gang er Cecilie og de voksne som lager problemene, og at det alltid er dem, de minste, som må ordne opp.

"Verdens beste SFO" er en helt ny norsk sit com/humorserie for barn, som også passer for hele familien. I ni episoder følger vi barna på skolefritidsordningen, og først og fremst er dette en serie om barna.

SFO-barna
Sofus har det alltid med å skade seg, og han drømmer om en dag hvor han slipper å gå til helsesøster. Norah har så lett for å lyve at enkelte ikke tror på henne når hun snakker sant engang. Nico er både morsom og utadvendt, men innad er han kanskje litt mer usikker. Johanne, som i sin iver etter å mekke på ting, har det med å ødelegge det hun får i hendene. Yousef med sin fornuftighet får stadig en hel masse å ordne opp i.

Sammen har de en tendens til å vikle seg inn i situasjoner de ikke aner hvordan de skal komme ut av, men fremfor alt er de en herlig gjeng. Dagene blir aldri like på SFO.

Serien er skrevet av Nytt på nytts tekstforfattere Peder Udnæs, Elisabeth Botterli og Ole Marius Araldsen, regi er ved Arne Lindtner Næss og produsent er Jeanette Sundby.

Første program: Ingen do
Det er utrolig hvor mye kaos en bitteliten sprettball i do kan lage. Og i hvert fall på en dag hvor inspektørene skal komme, og bestyreren Cecilie drømmer om å endelig bli kåret til verdens beste SFO. Det hele går fra galt til verre

Situasjonskomedie/humorserie i 9 deler for barn
Produsert av Nordisk Film TV for NRK
Produsent: Jeanette Sundby
Regi: Arne Lindtner Næss
Manus: Peder Udnæs, Elisabeth Botterli og Ole Marius Araldsen
Prosjektleder NRK: Gitte Calmeyer, Trond Storaa
Medvirkende: Anna Celine Bredal, Luca Thompson, Jonas Abdulbasid Harun, Iben Vagle, Yousef Hjelde El Mofty, Christine Hope, Janny Hoff Brekke, Jeppe Beck Laursen, Ulrikke Døvigen m.fl.
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 9116 4716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk,no