Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. desember 2006 kl 20.15 Kvitt eller dobbelt

Ung Donald-ekspert

Donald-ekspert Audun Rugstad og fagdommer Arild Midthun. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Donald-ekspert Audun Rugstad og fagdommer Arild Midthun. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Audun Rugstad er bare ni år, men vet mer enn de fleste om Donald Duck.
Og hvem er vel mer naturlig å ha med som fagdommer enn den eneste offisielle norske Donald-tegneren Arild Midthun?


Audun bor i Oslo og er en gutt med mange interesser. Tegnerseriene om Donald Duck er den klart største interessen, men Audun spiller også kornett og samler på dinosaurer. Hans fascinasjon for Donald startet allerede da han var fire år, og fem år gammel leste han sin første tegneserie helt på egen hånd.

Siden har han samlet et utall mengder blader og bøker, og stort sett sitter den blide gutten med nesa i et blad. Det var derfor heller ikke særlig overraskende for de som kjenner ham, at nettopp Audun ble plukket ut som den yngste deltageren til Kvitt eller dobbelt.

Best på hest
Magni Hveem (15) fra Lena er også ny deltager i kveld, og hennes tema er hester. I Kvitt eller dobbelt-sammenheng betyr det at Magni må kunne litt om både raser, farger, anatomi, fysiologi, utstyr og sykdommer.

Og ingen bør bli særlig overrasket om det også blir besøk av en ekte hest i studio i kveld... !

Fagdommer i emnet er veterinær og dommer i dressurridning, Torunn Knævelsrud.

Om programmet
I 12 programmer høsten 2006 møter vi unge mennesker under 18 år som er lidenskapelig opptatt av noe eller noen. Hver kandidat starter på 1 500 kroner og dobler deretter premien til summen utgjør 48 000 kroner.

Nadia Hasnaoui er programleder i studio, med god hjelp fra Christian Strand på "bakrommet". For mens Nadia spør ut kandidatene, er det Christian som følger familie og venners reaksjoner på sidelinjen.

Hvert emne har en fagdommer, og i tillegg er Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, hoveddommer. Hun vil sørge for at konkurransen går riktig og rettferdig for seg.

Høstens tema spenner vidt, fra Vinter-OL og The Simpsons til moderne fysikk og europeisk geografi, for å nevne noe. Til sammen var det 1 400 som meldte sin interesse for å delta i spørreprogrammet.

Kvitt eller dobbelt ble første gang sendt i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programmet har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder.

Egenprodusert underholdning (2006)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Christian Strand
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Marianne Vinje , tlf 23 04 99 18/988 588 80

TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail:info@nrk.no )