Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 10. juli 2002 kl 19.30 Fiskelykke: Fiske på Vättern

Frodig farvann

Den svenske sportsfiskeren Berno Florin med nyfanget sik på Østersjø-kysten. (Foto: SVT)
Den svenske sportsfiskeren Berno Florin med nyfanget sik på Østersjø-kysten. (Foto: SVT)
I den svenske innsjøen Vättern er en av Europas beste fiskesjøer. Her finnes ikke mindre enn 30 ulike fiskeslag. Berno Florin fra Jönköping har fanget alle slagene, men denne gangen er det laks og ørret han sikter seg inn på. Vi møter ham i serien ”Fiskelykke”.

Berno får slite for å lokke fisken på kroken, for det er speilblank sjø og solskinn. Altså inget idealvær for en sportsfisker. Men Berno er en ekte konkurransefisker, han har vært ute med stang og metemark så lenge han kan huske og har håvet i land en mengde mesterskapstitler.

Kalmarsund
Fra Vättern drar Berno ned til kameraten Alvar Ottosson i Karlmarsund. Her kaller farvannene mellom Kalmar og Öland på sportsfiskere fra hele Europa, først og fremst på grunn av siken. I nattemørket ror Berno og Alvar ut til en av de mange småøyene i sundet. Gryningen kommer, og de står parat med sine fiskestenger.

Om serien
I løpet av seks programmer tar ”Fiskelykke” oss med på aborfiske i Sverige og Danmark, fluefiske i Karibia, markfiske i Vättern, drømmefiske i Lofoten, gjeddefiske i Blekinge og sjøørretfiske i Emån.

Svensk utvekslingsprogram
Originaltittel: Vildmark – Specialserie om sportsfiske
Produsent: SVT
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 <