Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 30. januar 2000 kl 20.30 Farlig nær - en serie om dyr og mennesker: Løvenes land

Farlig nær en serie om dyr og mennesker

NRK1 søndag 30. januar kl 20.30

Farlig nær - en serie om dyr og mennesker (3:6)
Løvenes land

Har du lyst til å oppleve de ville dyrene i Afrika på farlig, nært hold? I Zimbabwe er safari med profesjonelle vakter blitt svært så populært blant turistene. Med turistenes liv i sine hender sniker vaktene seg sidelengs og barbeint innpå løver, nesehorn, elefanter, bøfler, flodhester og krokodiller Men hvor nært kan de gå? Det minste feilskritt kan bli skjebnesvangert!

I det tredje programmet i den fascinerende BBC-serien om ville dyr og mennesker går turen i kveld til Zimbabwe. Der følger vi en erfaren safarivakt og to spenningssøkende rekrutter, som skal gjennom de siste praktiske prøvene før de får det etterlengtede vaktsertifikatet i lomma. Det tar fem år med tøff trening å bli safarivakt i bushen i Zimbabwe. I dokumentaren forteller rekruttene hvorfor de ikke har valgt en ufarlig åtte til fire jobb, men er villig til å satse livet i et yrke der bare de beste er kvalifisert til jobben.

En ting er å iaktta dyrene bak lukkede vinduer i en forholdsvis trygg landrover. En helt annen ting er å stå ansikt til ansikt med de mest spennende og ville dyrene i verden, som kan være lite vennligsinnet overfor nysgjerrige turister. Ved hjelp av dyrespor, vindretning og fuglenes væremåte danner vaktene seg en bilde av hvor dyrene befinner seg. Vi er blant annet vitne til hvordan man kommer seg raskest unna et aggressivt nesehorn eller så vidt unngår å bli krokodillemat.

Hemmeligheten er å lære seg dyrenes kroppsspråk. Men et øyeblikks nøling kan bety liv eller død. For trusselen er virkelig. Krokodillene drepere flere hundre mennesker hvert år. Og med sine skarpe tenner dreper flodhesten flere mennesker enn noe annet dyr i den afrikanske bushen. Selv med de mest erfarne vaktene kan det gå galt! Hva gjør de hvis det utenkelige skjer?

Om serien
Farlig nær er BBCs nye, fascinerende serie om ville dyr og mennesker, der vi reiser verden rundt for å møte naturens mørke side. Fra korallrevene i Australia til den afrikanske bushen, fra fjellene i Alaska til jungelen i Assam har fjernsynsteamet fanget inn nervepirrende scener mellom ville dyr og mennesker.

I hvert program møter vi mennesker som har overlevd \"hårreisende eventyr\". Vi får se hvordan man kan unngå å havne i nærkontakt med lite vennlige dyr. Og hvis det verste skjer, hvordan overleve?

NRK1 søndag kl 20.30

Bilde (via Scanpix/Internett)
I kveldens utgave av BBC-serien om ville dyr og mennesker får vi nærkontakt med blant annet løver og nesehorn.


Britisk dokumentarserie i seks deler fra BBC
Originaltittel: Wild & Dangerous
Norsk kommentar: Hanne Cecilia Aass
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123.