Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. juni 2002 kl 23.25 Nattkino: Nattkino: Kirsten giftekniv

Ekteskapsfestival med forviklinger


En amerikansk senator og presidentkandidat har oppdaget at han har røtter i Irland, og han sender sin ansatte, den vakre Marcy Tizard, over havet for å spore dem opp. Marcy ankommer den lille landsbyen Ballinamore på vestkysten samtidig som en ekteskapsfestival pågår, et arrangement som bringer mange giftesyke menn til stedet.

Marcy (Janeane Garofalo) har ingen interesse av festivalen. Hennes ærend i Ballinamore er svært viktig for senator McGlory og har nær sammenheng med det faktum at han snart skal stille til presidentvalg i Boston, byen som ble invadert av irske immigranter i 1840-årene. Dersom McGlory kan vise til at han har forfedre i Irland, kan han vinne mange velgere.

En av Ballinamores innbyggere, Dermot (Milo O'Shea), opererer aktivt som Kirsten Giftekniv under festivalen. Han inngår veddemål i stor stil, og når han oppdager Marcy i baren på Ballinamores fineste hotell, vet han umiddelbart at dette er en person han kan satse penger på. Han vet til og med hvem som kan bli hennes nye partner, nemlig Sean (David O'Hara), en fargerik person som kan stå på hodet mens han drikker whisky.

Møte på badet
Marcy har allerede truffet Sean - på badet. Da hun ankom byen, fantes det nemlig bare ett hotellrom ledig, men badet må hun dele med Sean.

Uanfektet av den økende stemningen i festivalbyen banker Marcy på dør etter dør på jakt etter senatorens røtter, uten resultat. Hun begynner å bli trøtt og lei. Kanskje Dermot kan gi henne nytt håp? Han har nemlig fått en åpenbaring: O'Hara, den gamle mannen ute ved Aran-øyene! Sett at O'Hara er en av senatorens forfedre? Bør ikke Marcy reise ut dit for å snakke med ham? I tilfelle trenger hun en båt til å komme seg ut på øyene. Og Dermot vet at Sean har det perfekte fartøyet til den slags overfart...

Amerikansk spillefilm fra 1997

Originaltittel: The Matchmaker
Regi: Mark Joffe
I rollene: Janeane Garofalo, David O'Hara, Milo O'Shea
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilde
. Det ligger kjærlighet i luften på den irske landsbygda Ballinamore i filmen "Kirsten Giftekniv".
2. Janeane Garofalo har rollen som Marcy, en ung amerikansk jente som blir sendt til Irland for å oppspore sjefens forfedre.