Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. mai 2003 kl 22.10 Hotellet

Stor dansk dramaserie

Det feires bryllup i familien Faber. Erik (Peter Schrøder), i midten, skal gifte bort sin eldste sønn Adam (Martin Hestbæk) til h. Den yngste sønnen Nikolaj (Paw Henriksen) til v, (Foto: Ole Kragh Jacobsen/ DR TV2)
Det feires bryllup i familien Faber. Erik (Peter Schrøder), i midten, skal gifte bort sin eldste sønn Adam (Martin Hestbæk) til h. Den yngste sønnen Nikolaj (Paw Henriksen) til v, (Foto: Ole Kragh Jacobsen/ DR TV2)
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotel Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby. I første omgang sender NRK1 15 episoder.

I hver episode møter vi Hotel Fabers eiere, Alice og Erik, deres tre voksne barn, Adam, Julie og Nikolaj og de ansatte, resepsjonistene Maria og Louise, kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy, servitøren Anette, stuepiken Aminah og vaktmesteren John.

I tillegg vil hvert avsnitt være historier om gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Mystisk hotell
Hotel Faber, som har vært i familiens eie gjennom generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et litt mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Første episode
Det hersker en glad, men også litt nervøs og intens stemning på Hotel Faber, første gang seerne inviteres innenfor. Vertsparet Alice og Erik skal feire bryllup for sin eldste sønn, Adam, som skal gifte seg med resepsjonisten Maria. Bryllupet setter sitt preg på både hotellet, familien og de ansatte. Det er en travel stemning overalt, men det forhindrer ikke at banken innkaller hotelldirektøren til møte. Erik forsikrer sin bekymrede kone at alt er i den skjønneste orden.

Uventet gjest fra USA
Bryllupet får besøk av en uventet gjest når Julie (Trine Appel), den mellomste av Erik og Alices barn, dukker opp for å delta i festlighetene. Julie har ikke vært hjemme på flere år. Faktisk ikke siden hun forlot den dyre kostskolen i Sveits, som faren hadde bekostet, og dro til New York for å prøve seg som skuespiller. Forholdet mellom far og datter har vært svært dårlig, og det er uten Eriks vitende at Alice har sendt datteren Julie en invitasjon til bryllupet.

Medvirkende
Alice Faber: Kirsten Olesen
Erik Faber: Peter Schrøder
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
Ellers medvirker: Bjarne Henriksen, Baard Owe, Sarah Boberg, Søren Byder, Lene Maria Christensen, Jamile Massalkhi Rudolf og Claus Bue

Dansk dramaserie
Regi Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83