Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 1. november 2013 kl 00.05 Sex med high-tech barbara

Møte med robotfetisjister


Noen akademikere tror at innen 40 år vil mennesker ha sex med, forelske seg i, ja til og med gifte seg med roboter. For amerikanerene Delosian, Keizo og Edward er dette ekstra spennende.

40 år gamle Delosian fra Arizona ble klar over sin robotfetisj da han opplevde å bli helt hektet på TV-seriene «Bionic Woman» og «Six Million Dollar Man». En annen ting som driver ham, er at roboter ikke kan såre noens følelser.

Keizo er 39 år gammel og lever av kunsten. Han har holdt robotfetisjen hemmelig helt frem til nylig. Han vokste opp i et lugubert meksikansk nabolag, og fordi han var halvt japansk, passet han aldri riktig inn. Han hadde ikke draget på jentene, og i machomiljøet hvor han vokste opp, turte han ikke prøve seg på noen heller, i frykt for å bli plaget av andre. Roboter og romskip derimot, det var det ingen som så på som trussel, og slik startet det hele.

Edward (39) er fra North Carolina, og har samboer. Som selvutnevnt nerd har robotfetisjen vært en del av livet hans fra barndommen av, og han har et avslappet forhold til dette. Kjæresten Jen innretter seg så godt hun kan.

Møtet med de første kundene
I denne dokumentaren blir vi bedre kjent med alle tre – og med oppfinnerne Doug Hines og Scott Maclean, som begge jobber med å utvikle nettopp denne spesielle typen roboter. Vi får også se hvordan robotfetisjistene tar imot produktene til Doug og Scott. Har de klart å lage robotene slik de fantaserer om?

Sendt tidligere.

Originaltittel: My Sex Robot
Produsert av Landmark Films 2010/ Passion distribution
Kontaktinfo for presse: presse@nrk.no/ 41 42 88 00
Kontaktinfo for publikum: Publikumsservice / 23 04 70 00