Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. juni 2002 kl 19.55 David Copperfield

Kjærlighet og truende ulykke

David Copperfield (Ciaran McMenamin) forelsker seg i Dora (Joanna Page) og forsømmer vennskapet med den trofaste Agnes (Amanda Ryan, t.h.). (Foto: BBC)
David Copperfield (Ciaran McMenamin) forelsker seg i Dora (Joanna Page) og forsømmer vennskapet med den trofaste Agnes (Amanda Ryan, t.h.). (Foto: BBC)
Årene har gått, og mye har skjedd i David Copperfields liv siden han ble tvunget til å forlate barndomshjemmet. Nå arbeider han på kontor i London og har møtt sin store kjærlighet, Dora.

David bor i huset til den fordrukne fru Crupp (Dawn French) og har fått jobb som kontorist hos advokaten Spenlow (James Grout). Til å begynne med savner han sin trofaste barndomsvenninne Agnes Wickfield (Amanda Ryan). Men så møter han Spenlows vakre datter Dora (Joanna Page) og blir hodestups forelsket.

Forblindet av kjærlighet ser ikke David at Agnes’ framtid er truet av den slu og grådige kontoristen Uriah Heep (Nicholas Lyndhurst). Han er ansatt hos Agnes’ far, og hans mål er å slå kloa i hele formuen.

Samtidig støter David på sin gamle skolekamerat Steerforth (Oliver Milburn) og begår den tabben å ta ham med på besøk til sin gamle barnepike Peggotty (Pauline Quirke) og hennes familie. Det skal få skjebnesvangre konsekvenser…

Om serien
BBCs nyinnspilling av Dickens-klassikeren ”David Copperfield” er den stor gave til alle som setter pris på tv-drama av ypperste klasse.

Komikk, spenning, intriger og et vell av Dickens’ mest fargerike og uforglemmelige skikkelser er noen av ingrediensene i beretningen om David Copperfields omtumlede liv. Boken ble skrevet i 1849-50 og var Dickens’ egen favorittroman. I 150 år har den fengslet nye generasjoner lesere og har vært filmatisert en rekke ganger.

Britisk dramaserie fra 1999 etter Charles Dickens’ roman
Produsert av BBC i samarbeid med WGBH
Regi: Simon Curtis
Med bl.a. Ciaran McMenamin, Bob Hoskins, Joanna Page, Amanda Ryan, Maggie Smith, Trevor Eve, Zoë Wanamaker, Oliver Ford Davies, Nicholas Lyndhurst, Pauline Quirke, Dawn French og Ian McKellen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilder
1. David Copperfield (Ciaran McMenamin) forelsker seg i Dora (Joanna Page) og forsømmer vennskapet med den trofaste Agnes (Amanda Ryan, t.h.). (Foto: BBC)
2. David Copperfield (Ciaran McMenamin) besøker sin gamle barnepike Peggotty (Pauline Quirke). (Foto: BBC)


LENKER
  • Mer om serien