Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 28. mai 2005 kl 20.50 Niern: Menn som oss

Fotball – bare for ekte mannfolk?

Ecky (Maximilian Brückner) klarer til slutt å sette sammen et fotballag utelukkende med homofile spillere (Foto: Hager Moss Film)
Ecky (Maximilian Brückner) klarer til slutt å sette sammen et fotballag utelukkende med homofile spillere (Foto: Hager Moss Film)
Der hvor Ecky (Maximilian Brückner) kommer fra, er fotballstjerner arbeiderklassehelter og fotball er en sport for hardtarbeidende, ekte mannfolk. Men det tar bare et eneste kyss før målmannen Ecky blir avslørt som homofil.

Hele byen vender seg mot ham og straffen er å bli sparket ut av laget. Latterliggjøringen av Ecky og hans familie er ille nok, men Ecky er ikke bare homofil - han er jomfru også. Han bestemmer seg for å komme ut av skapet og dra til nærmeste storby, men ikke før han har utfordret sine gamle kamerater til en kamp med et hundre prosent homofilt lag han skal sette sammen.

Skeivt fotballag
Han setter i gang med å lete med lys og lykte, men det virker som en umulig oppgave. Ecky er imidlertid overbevist om at han ikke er alene, og med litt fantasi og utholdenhet ender det med at han klarer å sette sammen et helt fotballag. Blant spillerne er en tyrkisk Beckham-fan, to brasilianske ballvirtuoser, en lesbe fanget i en ung manns kropp, flere lærkledde bikere og en kjekk hjelpepleier som Ecky øyeblikkelig faller for.

Men et lag må også ha en trener. En grinete gammel fotballproff lar kjærligheten til fotball overkomme homofobien, og tar det spesielle laget under sine vinger. Den store dagen for kampen kommer, og det er på tide å sparke fra seg og få litt tilfredstillelse og respekt.

Tysk komedie (2004)
Originaltittel: "Männer wie wir"
Med: Maximilian Brückner, Lisa Marie Potthoff, Dietmar Bär, Saskia Vester, Rolf Zacher
Regi: Sherry Hormann
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78