Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 8. oktober 1999 kl 20.50 Fashion File

Fashion File (t)


NRK2 fredag 8. oktober kl 20.50
Fashion File (4)

Øst møter vest på designfronten

Tim Blanks slår virkelig på stortrommen i kveld når vi møter designere for klesmerker som Jean Paul Gaultier, Prada, Givenchy og Michiko Koshino. Det blir østlige design mot vestlig design, men alle med et felles mål, å skape det mest spennende for år 2000.
Nok en gang er Tim Blanks på farten i motemetropolene, og denne gangen tar han først turen til Paris der Givenchy viser sin høstkolleksjon. Givenchys hoveddesigner Alexander McQueen røper at han er inspirert av regissør Stanley Kubrick, og at årets kolleksjon er rettet direkte mot tusenårsskiftet.
- Vi trenger mer anarki på klesfronten, mener McQueen.
Motejournalist Joan Juliet Buck er ikke i tvil om at Givenchys show er det virkelige milleniumshowet. Designeren har blandet afrikansk, indonesisk og karibisk stil sammen med renessanse og ornamenter. Det skaper naturlig nok en meget spesiell og interessant kolleksjon, presentert av robotmodeller som understreker framtidsperspektivet.
I London venter Michiko Koshino, som ønsker å lage noe uvanlig som vanlige mennesker vil bekle seg med. Hun legger vekt på at hun ser fram til år 2000 med stor spenning.
Jean Paul Gaultier er kanskje den av nåtidens designerne som har vært mest spesiell og dristig i sine kreasjoner. I kveldens program møter vi han i Paris der han presenterer sin kolleksjon kun for et fåtall seere. Det er nærmest umulig å komme inn på disse visningene, og Fashion File må stille seg i køen av skuelystne. Noe har i alle fall Tim Blanks funnet ut; hovedtemaet for Gaultier år 2000 kolleksjon var ironisk nok frihet og toleranse.
Til avslutning møter Blanks designeren Han Feng i New York, og her forteller skuespillerinnen og Oscarvinner Susan Sarandon om hvorfor hun velger den sensuelle moten til Feng.

Om \"Fashion File\"
Hver fredag på NRK2 denne høsten blir det moteoppdatering gjennom programmet \"Fashion File\".
I hvert program møter kommentator Tim Blanks kjente designere, og vi får se deres visninger på catwalken. Designere kommenterer og forklarer sine valg av modeller, materiale og deres egen stil.
Tim Blanks er redaktør i motemagasinet \"Fashion Magazine\", og serien \"Fashion File\" er laget av kanadiske Newsworld.
I tillegg til at vi møter kjente designere, gjør Blanks intervjuer med motejournalister fra kjente magasin som Elle og Vogue, og vi får ta del i deres synspunkter fra de forskjellige visningene. Journalistene forteller ærlig hva de likte, og hva som ikke var fullt så bra etter deres mening.
Blanks forflytter seg hele tiden rundt i verdens motemekka, og vi følger han både til Paris, London, New York og Milano, der han holder oss oppdatert om hva som er siste nytt denne høsten. Vi får være med bak kulissene på visningene, og også modellene får slippe til med sine kommentarer om både det de viser fram og rammen rundt en visning.
Serien \"Fashion File\" skiller seg fra tidligere moteserier idet den tar for seg motene i nåtiden, og tiden framover mot milleniumet.

NRK2 fredag kl 20.50

Bilder (via Scanpix/Internett)
Spennende kreasjoner i høst- og vintermoten for det neste årtusenet. (Foto: Newsworld)

Kanadisk produksjon
Kommentarer: Tim Blanks
Produsert av CBC International Sales
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18

\0\0\0