Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. februar 2004 kl 19.55 Hundehjørnet

Politikere i sjokk

Harald Seim er svært opprørt over hvordan det ser ut på Hundehjørnet. (Foto: Mona Nordøy)
Harald Seim er svært opprørt over hvordan det ser ut på Hundehjørnet. (Foto: Mona Nordøy)
Politikerne er på befaring på Hundehjørnet for å sjekke forholdene. De blir sjokkert over all møkka som ligger rundt omkring. Her må noe gjøres!

Det politikerne ikke vet, er at fru Aurén og Nong har sørget for å spre "po-po" på Hundehjørnet.

Geir og Ann-Kristin er på telttur. Alt er helt strålende helt til Ann-Kristin faller og slår armen sin. Hun kan ikke kjøre motorsykkelen hjem, og Geir har ikke fortalt at han ikke har lappen…

Patrick skal treffe sin far for første gang på tre år. Han har mye han gjerne vil snakke med ham om, men faren virker helt uinteressert.

Ove er hivd ut hjemmefra, og han og Maya har slått opp telt i Frognerparken. Da politikerne oppdager det, tilbyr de ham plass på et hospits. Ove er overlykkelig. Han tror det blir akkurat som da han flyttet til Oslo og bodde på Bondeheimen…

I forrige episode tok Frank Robert med seg fru Halling til Tusenfryd. Han har bestemt seg for at hun ikke skal tilbake til Tåsenhjemmet og tar henne med tilbake til leiligheten. Men mens han er ute og kjøper mat, kommer herr Gabrielsen for å hente fru Halling tilbake.

Persongalleri i Hundehjørnet
Hundehjørnet er en del av Frognerparken der våre firbente venner kan boltre seg fritt. Gjennom åtte programmer blir seerne bedre kjent med noen av Hundehjørnets ivrigste brukere:

Geir Fosnæs
MC-Geir er en trønder som forgjeves forsøker å trene opp bikkja si Igor til å bli kamphund. Men Igor er ikke særlig samarbeidsvillig. Geir drømmer også om MC-berte og Harley.

Patrick Axelson
Vestkantkjekkasen Patrick er nærmeste nabo til Hundehjørnet. Han har selv to grand danois som han bruker til å sjekke opp damer med. Han har et kreativt syn på forretninger og juss, og tjener masse penger på vaffelbodene sine i Frognerparken.

Ove Kringlebotn
Lektor Ove er opprinnelig utenbys fra og har aldri funnet seg helt til rette i byen. Hans store trøst er leonbergeren Maya. Kona Gro og barna deler så absolutt ikke hundeinteressen hans.

Frank Robert Moe
Frank Robert er svært oppgitt over Oslo kommune som han ikke synes gjør nok for de eldre. Han lufter de gamles hunder vederlagsfritt, og gjør alt fra å kjøpe kamferdrops til å skifte bleier.

Per Olof Williamson
Williamson er en svensk plastisk kirurg som er oppgitt over hvor stygge nordmenn er. Han forguder sine egne fuglehunder, men kunne gjerne tenke seg å rette litt på andre hunders utseende.

Fru Margot Aurén
Osloguide og kordirigent Margot Aurén er en ordentlig kultursnobb. Hun avskyr hunder, og mener at de forsøpler Frognerparken og ødelegger statuene med pusten sin! Med stor oppfinnsomhet prøver hun å fjerne hundene fra parken.

Fru Halling
Fru Halling (Nøste Schwab) er en av de gamle som Frank Robert hjelper. Etter et fall må hun på rehabilitering, og Frank Robert må passe hunden Oscar. Fru Halling blomstrer opp på Tåsenhjemmet og er slett ikke så sikker på om hun vil reise hjem igjen.

Herr Gabrielsen
Da fru Halling havner på Tåsenhjemmet, må hun dele rom med herr Gabrielsen. Han blir selvsagt svært lykkelig over å få en dame på rommet.

I tillegg dukker en rekke andre personer opp, bl.a. politikeren Seim (Robert Stoltenberg) og MC-dama Ann-Kristin (Kjersti Elvik).


NRK Underholdning
Skuespiller, idé og manus: Robert Stoltenberg
Manus og instruksjon: Harald Stoltenberg
Regi: Eva Rutgerson Bie
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78