Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 16. desember 2013 kl 21.30 Tørk aldri tårer uten hansker

Nattsvart sorg


Vi er kommet til den gripende avslutningen på beretningen om Rasmus, Benjamin og vennene deres. – Jeg gråter hver gang jeg ser tredje episode, har forfatteren Jonas Gardell uttalt.

Rasmus er smittet av sykdommen alle frykter - aids. Han blir sykere for hver dag som går. De samme gjelder Paul. En etter en av vennene dør, og sorgen er nattsvart.

Samtidig opplever Benjamin at foreldrene, som tilhører sekten Jehovas Vitner, snur ryggen til ham. De har omsider fått vite at han er homofil, og vil ikke lenger ha noe med ham å gjøre.

Men midt i mørket overrasker vennen Paul med en praktfull hyllest til livet…

Om serien
Jonas Gardells romantrilogi og tv-serie er en historie om frihetslengsel, kjærlighet og stor sorg. Handlingen utspiller seg i Stockholm under aids-utbruddet på 80-tallet.

Rasmus vokser opp i et lite utkantsamfunn i Sverige. Når skoleårene er over, flykter han til hovedstaden for endelig å begynne å leve. Benjamin er oppfostret som Jehovas vitne med strenge leveregler. Han har ikke en gang skjønt at han er homofil før Paul forteller ham det.

Det er Paul som fører Rasmus og Benjamin sammen under den årlige julefesten han holder for sine venner. Det blir starten på en tid av lykke og kjærlighet for de to guttene. Samtidig begynner ryktene å spre seg om en mystisk sykdom som har brutt ut i USA.

– Dette er min og mine venners historie, har Jonas Gardell sagt om «Tørk aldri tårer uten hansker». Historien skrev han for å hedre og gjenoppreise dem som ikke er med oss lenger, og for å åpne opp for sorgen etter mange års fortielse.

TV-serien, som rørte hele Sverige, ble kåret til årets svenske tv-drama under Kristallen-gallaen høsten 2013. Den vant publikumsprisen under tv-festivalen Series Mania i Paris, og ble nominert til Prix Europa 2013. «Tørk aldri tårer uten hansker» er også kjøpt inn av BBC.

Svensk dramaserie i tre episoder (2012)
Originaltittel: Torka aldrig tårar utan handskar
Basert på Jonas Gardells romantrilogi
Regi: Simon Kaijser
I rollene: Adam Lundgren, Adam Pålsson, Simon J Berger, Björn Kjellman m.fl.
Presseansvarlig: Helene Amlie, 95100299
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 23 04 70 00