Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. februar 2009 kl 19.55 E6 - en reise gjennom nordmenns hverdag

Fra Fauske til Bardufoss

På Hamarøy Fiskecamp blir Truls kjent med
På Hamarøy Fiskecamp blir Truls kjent med "Tysk-Hans", som tar ham med på fiske. (Foto: Monster/NRK)
I kveld fortsetter turen gjennom Nordland og videre inn i Troms. Truls blir med postbudet Marit på jobb, møter en ivrig tysker som er glad i å fiske og lærer at E6 også kan brukes fra lufta.

Første stopp er postterminalen på Fauske hvor Truls møter postbudet Marit. Truls får være postassistent for en dag og blir med Marit på hennes faste rute langs E6. Turen ender til slutt hos Erna Johnsen, som byr på kaffe, vafler og harpeleik.

Prøver fiskelykken
På Hamarøy Fiskecamp blir Truls kjent med "Tysk-Hans", som tar ham med på fiske. Det blir en uforglemmelig tur med spesiallaget agn, fantastisk natur og en skvett akevitt.

Ferjetur
Fra Bognes tar Truls og tv-teamet ferja til Skarberget. Dette er den eneste strekningen på E6 der man MÅ bruke båt. Truls benytter anledningen til å snakke litt med styrmann Eirik Jensen.

339 skvadronen
På Bardufoss møter Truls Luftforsvarets 339 skvadron. Truls får være med opp i lufta, hvor han blant annet får vite at skvadronen bruker E6 til å navigere i dårlig vær.

Om E6
E6 er Norges hovedferdselsåre, strekker seg gjennom hele landet og er 2762 kilometer lang. Programleder Truls Svendsen vil bli bedre kjent med menneskene som bor, jobber og reiser langs veien og bestemmer seg for å kjøre distansen i bobil.

Turen går fra Svinesund til Kirkenes, og på sin vei møter Truls støvsugerselgeren Ted, postdamen Marit, trailersjåføren Rigmor, dyrlegen Terje, sjamanen Ronald og mange flere.

Med seg på den 40 dager lange reisen har Svendsen et tv-team på tre, bestående av Kristoffer Hegreberg, Christian Meinseth og Martin Otterbeck.

Underholdende dokumentarserie i åtte deler (2008)
Produsert av Monster
Programleder: Truls Svendsen
Produsent: Ingvild Daae
Regi: Christian Holst Meinseth, Kristoffer Hegreberg
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no