Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. juni 2005 kl 23.15 Uti vår hage

En skikkelig "stas-minister"

Statsministeren (Atle Antonsen) flankert av sine nærmeste medarbeidere, spilt av Bård Tufte Johansen og Harald Eia. (NRK-foto: Ole Kaland)
Statsministeren (Atle Antonsen) flankert av sine nærmeste medarbeidere, spilt av Bård Tufte Johansen og Harald Eia. (NRK-foto: Ole Kaland)
Et mylder av rådgivere, pansrede kjøretøy og staselige kontorer. En tilværelse verdig en statsminister. Kveldens statsminister har båret denne drømmen med seg hele livet.

- Helt siden jeg var liten har jeg drømt om å bli statsminister, sier Atle Antonsens rolleskikkelse i filmen "Statsministeren". Han mener at han til enhver tid bør gå mens han snakker, mens han hele tiden tar beslutninger. Slik som de gjør i serien "Presidenten"…

Og denne karen er også en skikkelig "stas-minister". Tannpastagliset er nesten hvitere og bredere enn Jimmy Carters. Han syns det er utelukket at han fortsatt skal bo i Oppegård, som seg hør og bør må en statsminister ha en representativ bolig vegg i vegg med kontoret sitt i regjeringskvartalet.

I kveldens novellefilm blir det også et lite gjensyn med de danske drenger som ikke forstår et fnatt av hva de sier til hverandre lenger. Så ille er det at de må se på norsk fjernsyn for å få underholdning.

Om serien
I sommer blir det gjensyn med "Uti vår hage" som byr på en serie novellefilmer signert Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen. Serien gikk på NRK1 første gang høsten 2003.

Filmene handler lite om hagearbeid, men masse om hva tre lystige hjerner kan finne på når de behandler temaer som "Norsk Film", "Nynorsklæreren" og "Frelseren". Hver film inneholder flere historier, men med en hovedlinje.

Trioen har selv utarbeidet ideer og skrevet manus til filmene. Hovedansvarlig for regi er Ole Martin Hafsmo.

Novellefilmserie
NRK Underholdning og Dropout Production
Regi, "Statsministeren": Ole Martin Hafsmo
Manus: Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen
Medvirkende: Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen, Kristopher Schau, Børge Ousland.
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364