Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 12. november 2001 kl 22.00 Dok22: Dok22: På kirkens mørkeloft

Bak kirkens fasade

Dok22: På kirkens mørkeloft At kirken ikke
Dok22: På kirkens mørkeloft At kirken ikke "bare" er kirken, men også en arbeidsgiver, glemmes ofte. Dette er tema for Dok22: På kirkens mørkeloft. (Foto: Henning Skjæret, NRK)
Fred, omsorg og nestekjærlighet. Det er stikkord Den norske kirken og dens mange medarbeidere, gjerne vil forbindes med. Men hva når de høye idealer slett ikke lar seg forene med hverdagens realiteter? Hva skjer når Herrens hus blir et umulig sted å være for dem som har valgt å gjøre tjeneste der?

Dette er spørsmål som stilles i kveldens Dok 22 som handler om mennesker som har opplevd uløselige konflikter av faglig eller personlig art innenfor kirken. Vi møter blant andre medarbeidere som er blitt syke av å være på arbeid, representanter for kirkens ledelse og Arbeidstilsynet.

Programmet er en rystende rapport fra kirkens eget mørkeloft, der søkelyset rettes mot kirken som bedrift og arbeidsgiver når det røyner på.

Egenproduksjon ved NRK Program riks, Trondheim
Prosjektleder: Bjørn Stuevold
Pressekontakt: Gunilla Gaarder, tlf. 23 04 93 64
og Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilder
At kirken ikke “bare” er kirken, men også en arbeidsgiver, glemmes ofte. Dette er tema for Dok22: På kirkens mørkeloft. (Foto: Henning Skjæret, NRK)