Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 14. juni 2007 kl 21.35 Skygger

Ingen vei tilbake

Tom Quinn rekrutterer en midlertidig ny agent i kveldens episode av Skygger. (Foto: BBC)
Tom Quinn rekrutterer en midlertidig ny agent i kveldens episode av Skygger. (Foto: BBC)
Tom Quinn rekrutterer en høyst uventet mann til å gjøre en jobb for MI5 i kveldens episode av Skygger. Men kan han og de andre agentene stole på at deres nye kollega løper riktig ærend?

En MI5-agent blir oppdaget og torturert under oppdrag i en moske der mullaen mistenkes for å være ekstremist. Agenten unnslipper så vidt og kan informere Tom Quinn om at moskeen også trener opp unge gutter til å bli selvmordsbombere.

Quinn trenger noen umiddelbart for å infiltrere moskeen fra innsiden, men det er vanskelig å finne en egnet agent. Da den algeriske spionen Ibhn Khaldun dukker opp, øyner Quinn likevel en mulighet. Khaldun ønsker jobb på britisk jord og mest av alt, et britisk pass. Kan han være MI5s mann på innsiden av moskeen?

Khaldun får i oppdrag å innfiltrere moskeen og avdekke dens virksomhet. Den algeriske spionen forsvinner, og dukker ikke opp før mange dager senere. Han kan da fortelle om en planlagt selvmordsbombing påfølgende dag. Problemet er bare at Khaldun ikke får vite om åstedet før i siste minutt. Hjelpesløs ønsker Quinn å trekke Khaldun fra det hele, men det er for sent. Khaldun har bestemt seg for å kjøre løpet fullt ut.

Om serien:
"Skygger", som det allerede er laget flere sesonger av i England, viser livet på innsiden av Storbritannias hemmelig etterretningstjeneste (MI5). Her blir vi kjent med en helt spesiell gruppe som har til formål å beskytte landets interesser mot terror og andre trusler mot den nasjonale sikkerheten.

Deres jobb er å finne sannheten mens de selv utgir seg for å være noe de egentlig ikke er. Slik oppstår problemer, særlig på hjemmebane. For ingen må vite hva en hemmelig agent egentlig holder på med!


Britisk dramaserie (2003)
Originaltittel: Spooks (sesong 2)
Produsert av: BBC
I rollene: Matthew MacFadyen (Tom Quinn), Keeley Hawes (Zoe Reynolds), David Oyelowo (Danny Hunter), Peter Firth (Harry Pierce), Nicola Walker (Ruth Evershed), Natasha Little (Vicki Westbrook), Shauna MacDonald (Sam Buxton) og Jenny Agutter (Tessa Phillips).
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
info@nrk.no