Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P2 onsdag 26. mars 2008 kl 21.03 Musikk i brennpunktet

20 blikk på Jesusbarnet

Håkon Austbø spiller Oliveir Messiaens 20 blikk på Jesusbarnet.
- Hver gang Gudstemaet kommer, oppstår noe kjærlig og varmt. I blikket Jesusbarnet retter mot seg selv, oppstår en mystifisering av tid og rom.


Håkon Austbø regnes som en av verdens fremste utøvere av Olivier Messiaens Vingt Regards sur l’enfant-Jésus eller 20 Blikk på Jesusbarnet. Han har fremført det krevende klaver-verket en rekke ganger, vunnet priser på det og spilt det inn på CD. Austbø studerte hos Olivier Messiaen i Paris på 1960-tallet, og kjenner godt til hva komponisten har ment med de forskjellige "blikkene på Jesusbarnet". Håkon Austbø deler sin forståelse av verket i Musikk i Brennpunktet.

Musikk i Brennpunktet vil over tre program ha sendt hele Håkon Austbøs fremføring av Olivier Messiaens over to timer lange klaver-verk; Vingt Regards sur l’enfent-Jésus. En fremføring som fant sted i Sofienberg kirke under Oslo Internasjonale Krikemusikkfestival i begynnelsen av mars. Første del av konserten ble sendt ukommentert 19. Mars. I dag får vi Austbøs kommentarer til de ti første Blikkene, og vi får vi høre Blikkene 11-15 med kommentarer.
Neste uke kan du høre de siste 5 Blikkene (16-20), kommentert av Håkon Austbø. Programleder er Annelita Meinich.

Musikk i brennpunktet NRK P2 onsdag 26. mars
kl 21.03-22.00