Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 1. september 2009 kl 19.30 Ut i nærturen

Hele Norge på tur

Skuespiller Nils Sletta har tatt nærturen ut i Telemark. (FOTO: NRK)
Skuespiller Nils Sletta har tatt nærturen ut i Telemark. (FOTO: NRK)
For andre tirsdag på rad splitter NRK1 sendenettet og sender 11 turprogrammer fra like mange distriktskontor - samtidig. I kveldens nærturer møter vi både sportsutøvere, politikere, skuespillere og artister som vil vise fram sine lokale turplasser. I tillegg dukker det en slankeekspert opp – med viktig info om sjokolade.

Flere kjente fjes stiller opp i anledning nærtur-dugnaden der målet er å inspirere folk til å komme seg ut på tur der de er. En programleder fra hvert distriktskontor har fylt opp turistsekken og lagt i vei sammen med en lokal turkamerat.

Tursjokolade
I kveldens program stikker også slankeekspert Jeanette Roede innom. Hun kan fortelle oss litt om forholdet mellom turgåing og kalorier. Det viser seg at vi må spise opp til flere sjokoladebiter underveis for å holde vekta etter en god nærtur.

Lokale entusiaster
De lokale turkameratene er både kjente fjes og lokale personligheter. I Troms og Finnmark følger vi musikkjournalist Egon Holstads tur ut i nærmiljøet, og i Nordland er skuespiller og teatersjef Reidar Sørensen på tur. I Trøndelag er det skuespiller Evy Kasseth Røsten som tar turen ut i nærmiljøet, mens folkemusiker Anne Kleivset tar årene fatt på rotur i Møre og Romsdal.

I Hordaland og Sogn og Fjordane går lege Edvin Schei på nærtur i Bergen, og det blir tur til Jæren med bonden Arne Braut i Rogaland. På Sørlandet blir vi med artisten Helene Bøksle på tur på Lista, og skuespilleren Nils Sletta dekker Østafjellsregionen når han er på tur i sitt hjemfylke, Telemark.

I Hedmark og Oppland er Randi Thorsen på sykkel-nærtur mot Barndbutoppen og Røykenvika, korist Karianne Kjærnes viser fram sitt Østfold på nærtur på Jeløya i Moss, og sist men ikke minst følger vi Kristine Kohts ferd på tur i Oslo.


Egenproduserte distriktssendinger fra NRK (2009)
Prosjektleder: Elin Helgheim
Programledere:
Troms og Finnmark: Finn Arve Sørbøe
Nordland: Monica Helland
Trøndelag: Kjartan Trana
Møre og Romsdal: Sissel Kvalvik
Hordaland /Sogn og Fjordane: Tone Berge
Rogaland: Øystein Ellingsen
Sørlandet: Anne Berit Larsen
Telemark: Anne Lognvik
Østfold: Finn Børge Stenbek
Oslo/Akershus: Anette Skafjeld
Hedmark/Oppland: Jorunn Vang

Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, 23 04 40 79 / 911 64 716
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900