Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 16. oktober 2007 kl 19.30 Ut i naturen: Sverre M. Fjelstad

Møte med Sverre M. Fjelstad

Sverre M. Fjelstad og NRKs Anne Marie Kvassheim på tur i Østmarka (Foto: NRK)
Sverre M. Fjelstad og NRKs Anne Marie Kvassheim på tur i Østmarka (Foto: NRK)
Naturfotografen, forfatteren og fjernynspioneren Sverre M. Fjelstad har gledet norske tv-seere i generasjoner med orreleik og rådyr, elefanter i Øst-Afrika og NgoroNgoro-krateret. Alt skildret med hans karakteristiske stemme, som vekker følelser hos de fleste. NRKs Anne Marie Kvassheim har møtt fjernsynslegenden, som for øvrig fyller 77 år i morgen.

Det blir mye mimring om gamle dager når Kvassheim og Fjelstad legger i vei innover i Østmarka. Anne Marie får være med og se hvordan en naturfotograf arbeidet den gangen, da video var et ukjent ord, og man måtte sveive opp filmen i kameraet. Det vesle filmkameraet Fjelstad brukte den gang virker håpløst upraktisk i våre dager. Filmen i kameraet varte kanskje bare tre minutter – og så kom elgen etter tre og et halvt minutt…


Røtter i Østmarka
Dypt inne i Østmarka har Sverre sine røtter. Her bodde hans bestemor på et lite småbruk, og lærte guttungen Sverre alt om dyrene i skogen. Det var blant annet hun som vekket hans interesse for beveren, som han senere engasjerte seg for å få gjeninnført i Østmarka.


Vår mann i naturen
Sverre M. Fjelstad har vært borte fra fjernsynsskjermen i mange år, men i dette programmet får du se at han på ingen måte er glemt av dem som så fjernsyn den gangen han var "vår mann i naturen".


Program fra Naturredaksjonen, NRK Hordaland
Programleder: Anne Marie Kvassheim, tlf: 90 18 13 10
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30
Kontaktperson: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no