Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 22. juni 2009 kl 21.25 Film: Lovens bøddel

Korrupsjon i New York-politiet

Politimannen Mike Brennan (Nick Nolte) er en stor helt i New York-politiet helt til nettet snører seg sammen…
Politimannen Mike Brennan (Nick Nolte) er en stor helt i New York-politiet helt til nettet snører seg sammen…
Politimannen Mike Brennan (Nick Nolte) skyter en ubevæpnet spansk-amerikansk narkolanger ned med kaldt blod. Uten å nøle plasserer han våpenet på den døde, og begynner å fabrikkere uttalelser fra øyenvitner. Dette er starten på en stor korrupsjonsskandale innenfor New York-politiet.

Etter hendelsen med narkolangeren blir advokaten Al Reilly (Timothy Hutton) brakt på banen. Det blir satt i gang en summarisk etterforskning, men Brennans opplagte skyld kommer klart fram gjennom spørsmål og svar i forhøret. Reilly bestemmer seg for å grave dypere. Den hederlige advokaten oppdager snart et nett av korrupsjon som strekker seg fra betjent Brennan til politisjef Kevin Quinns (Patrick O’Neal) kontor.

Samtidig får Reilly vite at hans eks-kjæreste, Nancy Bosch (Jenny Lumet), er sammen med hovedvitnet i saken, den puertorikanske narkolangeren Bobby Texador (Armand Assante).

Om filmen
Filmen er den siste i trilogien om politikorrupsjon regissert av Sidney Lumet. De to første var "Serpico" fra 1973 og "Prince of the City" fra 1981. Lumet regisserte nok en film om korrupsjon i det amerikanske rettssystemet i 1997, "Night Falls on Manhattan".

"Lovens bøddel", "Q & A" på originalspråket, er basert på en roman av Edwin Torres, en høyesterettsdommer som har skrevet to andre romaner som ble til filmen "Carlito’s Way" i 1993.

Amerikansk drama (1990)
Originaltittel: "Q & A"
Med: Nick Nolte, Timothy Hutton, Armand Assante, Patrick O’Neal, Lee Richardson
Regi: Sidney Lumet
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no