Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 23. september 1999 kl 20.05 Migrapolis

Migrapolis


NRK2 torsdag 23. september l 20.05
Migrapolis

Programmet for de nysgjerrige

\"Migrapolis\" fortsetter denne høsten sin reklamekampanje for \"Flytende norsk\" - redaksjonens egenutviklede universalmiddel mot integrerings-problemer.
Middelet finnes på flaske, og effekten av det vil bli overbevisende demonstrert i høstens sendinger.
Når det gjelder en så viktig sak, må selv NRK kunne tillate seg litt produktreklame, mener programleder Carolina Maira Johansen.

Carolina og Noman
Selv har Carolina to- årsjubileum som programleder, men hun vil denne høsten få reglemessig avløsning av Noman Mubashir.
Han er fra før reporter i \"Migrapolis\", og for seere i Oslo og Akershus vil han også være kjent som avvikler av de regionale tv- nyhetene.
Mens Carolina vokste opp i Chile, og kom til Norge som 19-åring, er Noman en vaskeekte norsk-pakistaner, født og oppvokst i Norge som sønn av pakistanske innvandrere.
Migrapolis-redaksjonen består for øvrig av tilsammen åtte nasjonaliteter - en garanti for en kreativ dialog med høy temperatur!

Innvandrere og politikk
Under valgkampen setter \"Migrapolis\" fokus på den lave valgdeltakelsen blant personer med minoritetsbakgrunn. Hvorfor er det så få som bruker sin stemmerett og så få som stiller til valg? Er minoritetspolitikere bare opptatt av integreringsspørsmål eller bryr de seg også om andre lokale saker?
I neste sending, torsdag 2. september, møter du blant andre en indisk politiker med en turbulent politisk karriere i Norge, en serbisk Fremskrittsparti-politiker og en SV\'er fra Chile.

Positiv nysgjerrighet
Hver uke setter \"Migrapolis\" søkelys på konflikter som følger i kjølvannet av norsk integreringspolitikk, og møtet mellom ulike etniske grupper i Norge.
Innvandrere som mottakere av sosialhjelp, holdninger til sex før ekteskapet og eldre somalieres situasjon i Norge, er blant temaene.
Men først og fremst er det den positive nysgjerrigheten som driver Migrapolis-redaksjonen. Den leder fram til møter med overraskende mennesker fra alle kanter av verden og til humørfylte studier av egne og andres skikker og tradisjoner.
Dagens norske kulturelle mangfold er en skattkiste for alle som sier ja takk til overraskende opplevelser og ny erkjennelse. \"Migrapolis\" har en av nøklene til skatten.

NRK2 torsdag kl 20.05

Bilder (via Scanpix/Internett)
Programleder Carolina Maira Johansen (Foto: Scanpix)

Migrapolis-redaksjonen: Foran fra v. Hung Mai Ba, Karyn deLaine Bennett- Lund, Marianne Mikkelsen, videre fra v. Banu Gürsaler Syvertsen, Tor Kalleberg, Håvard Almås, Kjetil Saugestad, Chelliah Rajan, Christophe Pouchoulin, Veslemøy Hvidsteen, Carolina Maira Johansen, Christel Jordal og Thanh-Tam Ngo. Noman Mubashir var ikke til stede da bildet ble tatt. (Foto: Scanpix)

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Magasinsjef Tor Risberg
Programleder Carolina Maira Johansen/Noman Mubashir
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83