Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 27. juni 2003 kl 19.50 Friidrett: Golden League; Bislett Games

NRK følger Golden League

Karen-Marie Ellefsen og Lars Lystad kommenterer fra Bislett Games og de resterende stevnene i årets Golden League. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Karen-Marie Ellefsen og Lars Lystad kommenterer fra Bislett Games og de resterende stevnene i årets Golden League. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I kveld starter årets Golden League med Bislett Games. NRK sender direkte fra stadion. Karen-Marie Ellefsen og Lars Lystad skal følge alle de seks Golden League-stevnene i sommer rundt om i Europa der utøverne kjemper om gullpotten på en million amerikanske dollar.

Årets stevne blir en hyllest til avdøde Bislett-general Arne Haukvik. Briten Sebastian Cole, olympisk mester på 1500 meter i 1980 og 1984, stiller i spissen for en rekke verdensberømte utøvere i denne markeringen.

Ny norsk rekord?
Bislett regnes som en rask bane, og i år håper arrangørene at Marius Bakken skal sette ny norsk rekord på 5000 meter. De satser på et sterkt felt, og den nye, store langdistansestjernen Kenenisa Bekele er allerede klar. Både i fjor og i forfjor ble kenyaneren dobbel verdensmester i terrengløp.

Følg Golden League direkte
Bislett Games er årets første Golden League-stevne. 4. juli står Saint-Denis for tur, Roma 11. juli, Berlin 10. august, Zurich 15. august og Brüssel 5. september. Alle stevnene, unntatt Berlin og Bislett, blir sendt direkte på NRK2 med en oppsummering på NRK1. Stevnet i Berlin blir sendt direkte på NRK1.

NRK-Sporten
Friidrettsstevne fra Bislett
Kommentatorer: Karen-Marie Ellefsen og Lars Lystad
I studio: Kjell Kr. Rike
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18 / 98 48 02 78