Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 5. juli 2001 kl 19.30 Romantikk og rytme

Sol, sommer og kjærlighet


Strålende sol og turkisblått hav, paraplydrinker og dansebandmusikk. Syv svensker og tre nordmenn reiste på sitt livs drømmereise til Karibien. Der var de i syv intense døgn om bord på "The Leeward" med dans og romantikk som viktige ingredienser.

De ti var håndplukket ved hjelp av en annonse i dansebandbladet "Får jag lovs" hjemmeside. Alle har dansen som fellesinteresse. På båten opptrer hver kveld ulike danseband fra Skandinavia og hele båten er full av danseløver. De ti er Mattias og Anna, Torgny, som leter etter den perfekte kvinnen, Linda som vil opptre om bord, Marie og Anders som skal freshe opp ekteskapet, Annelie som vil ha en dansepartner, Hans Erik som søker livskamerat og Turid og Ole-Morten som vil gifte seg på båten.

I første program får vi treffe noen av de ti på hjemmeplan før avreise. Allerede på flyet begynner relasjonene i gruppen å ta form. Og klassiske reiseproblemer hører med. Turid og Ole-Morten blir frastjålet bagasje og Linda og Torgny opplever dobbeltbooking av kahytt på båten. Reisen kan begynne.

Fakta om deltagerne
Ole-Morten Anderssen (38) og Turid-Alice Hansen Andersen (22) bor i Lillesand og har to barn. Ole-Morten har også ett barn fra før. Han eier en fiskefabrikk der også deltageren Hans Erik jobber. Ole-Morten elsker å synge og spille gitar.

Hans Erik Bendixen (38) er også fra Lillesand og jobber i bestekameraten Ole-Mortens fiskefabrikk. Hans Erik og Ole-Morten deltok også i dokumentaren "Hallå Västindien" i 1997.

Annelie Bernson (30) er fra Stenungsund, på den vakre vestkysten i Bohuslän. Hun er selger i reiselivet og jobber også med å få dansebandmusikken ut til ungdom. Annelie er samboer med en dansebandmusiker på en stor gård utenfor Gävle. Hun har danset i hele sitt liv og foretrekker foxtrot fremfor bugg.

Linda Linné (27) er fra Stockholm og er utdannet musikalartist. Hennes mål er å få gjøre audition om bord for senere få være med som artist på en cruisebåt. Hun har deltatt i show på Wallmans salonger, vært med i Hair-ensembelet på Chinateatern i Stockholm og jobbet som skuespiller i Astrid Lindgrens verden.

Mattias Lundberg (28) bor i Umeå. Han har danset i 17 år og konkurrert i jitterbugg. Mattias er psykolog og synes dans er en sosial omgangsform.

Torgny Skagh (52) fra Stockholm arbeider med innredning av kroer og restauranter. Han har hatt mange forhold og har to barn. Torgny får ofte høre at han er Sveriges Tom Jones. Selv synes han at han ligner på Herman Lindkvist. Torgny elsker å danse og er kresen på dansepartnere. Han vil finne drømmekvinnen om bord!

Anders (35) og Marie Svanlund (33) er gift og har tre barn. De bor i Skåne og møtte hverandre for åtte år siden. Anders er selger i en farvehandel og Marie utdanner seg til hjelpepleier. De har gått gjennom mye sammen. Marie var gift og hadde ett barn da de traff hverandre, noe som gjorde starten på forholdet komplisert.
Anna Wikberg (33) fra Luleå er grafiker av yrke. Hennes interesse for dans kom i 25-års alderen. Hun danser bugg og har deltatt i konkurranser. Hun synes dansen fyller en sosial funksjon og reiser gjerne 20 mil for å få danse.


Innkjøpt fra SVT
Prosjektleder: Siss Kvamme
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956

Bilder
Ole-Morten Anderssen og Turid-Alice Hansen Andersen blir frastjålet bagasjen før avreise til Karibien. (SVT-foto: Jonas Goldman)

Anders og Marie Svanlund i styrrommet på båten. (SVT-foto: Jonas Goldman)

Linda Linné, Hans Erik Bendixen og Anna Wiklund tar ett avkjølende bad i varmen. (SVT-foto: Jonas Goldman)

Hele gjengen er finkledde før kveldens dans. Hans Erik Bendixen, Anna Wikberg, Mattias Lundberg, Linda Linné, Torgny Skagh, Turid-Alice Hansen Andersen, Ole-Morten Andersen, Annelie Bernson, Marie Svanlund og Anders Svanlund. (SVT-foto: Jonas Goldman)