Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 17. november 2009 kl 21.10 Izü-tv

Hevnen er søt

Programleder Elle Gaup tar utfordringen fra fotograf Vanja Ulfsnes (Foto:NRK)
Programleder Elle Gaup tar utfordringen fra fotograf Vanja Ulfsnes (Foto:NRK)
Elle Gaup satser på "forsaming" av norsk ungdom i den nye runden av underholdningsserien, Izü-tv, på NRK3. Siden samene er fornorsket, er det på tide med en viss utjevning av kulturen.

Elle Gaup er ny programleder i serien som er pusset kraftig opp siden forrige runde. I tillegg til musikkvideoer, filmkonkurranser og sketsjer, er det gjort opptak over hele landet på Izüs bærbare scene.

Kjente fjes og egenkomponert musikk
Elle har aldri sunget før, og for å debutere med stil gjør hun det på tv sammen med den kjente samiske artisten rOlfFa som egentlig heter Rolf Morten Amundsen. Musikken er variert og kommer til å prege hele serien. Ronald Pulk som har laget sketsjene, er kjent fra både radio og tv. Ole Mahtte H. Gaup fra den samiske rapgruppen Duolva Duottar og Nils Danel Yaovi lager en filmkonkurranse til hvert program der de parodierer filmer.

Hástalus
Ikke nok med det, Izüs fotograf Vanja Ulfsnes sørger for at Elle må gjennom mange tøffe utfordringer i den faste spalten Hástalus. Du kan like godt lære deg det samiske ordet for "utfordring": H-Á-S-T-A-L-U-S. Ja, akkurat som i TV2’s Senkveld må programleder-Elle vise at hun er en tøffing. Kan hun gå på line, stå på vannski og tør hun å sove i et spøkelseshus?

Første program
Sesongens første Izü-TV program har sitt studio på Storåsfestivalen ved Trondheim. Gjesten Thea Rødvik er en aktiv festivaldeltaker. Elle har fraktet Izü-scenen med seg til Storås. På den skal Thea opptre med noe samisk som hun må først lære.

Elle har aldri sjekket opp en gutt, så Thea kommer med gode tips som Elle tester ut med skjult kamera på festivalen.

For å bli godt kjent med den nye programlederen får vi servert en rykende fersk musikkvideo om akkurat Elle. Ízüs fotograf Vanja Ulfsnes synes Elle tøffer seg så mye. Og siden Elle er innlandsjente, utsetter Vanja denne gangen Elle for utfordringer på havet. Alt dette og mye mer gjør tirsdagskvelden din komplett!

Egenproduksjon, Samiradio, 2009
Prosjektleder: Vanja Ulfsnes, 93489273
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900