Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 17. april 2007 kl 21.35 Lov og orden: New York

Goren og Eames tilbake

Etterforskerne Alex Eames (Kathryn Erbe) og Robert Goren (Vincent D’Onofrio) er tilbake med
Etterforskerne Alex Eames (Kathryn Erbe) og Robert Goren (Vincent D’Onofrio) er tilbake med "Lov og orden: New York". (Foto: Universal Pictures)
Etterforskerne Robert Goren og partneren Alex Eames i New York-politiet er tilbake i tredje sesong av "Lov og orden". I kveldens episode må de undersøke drapet på en ung, ambisiøs arkitekt.

Den lovende arkitekten Noah Preston har tatt mål av seg til å tegne det nye World Trade Center, men blir ryddet av veien etter å ha lagt et meget prisverdig konkurransebidrag på bordet.

Arkitektoniske spor
Goren og Eames finner ut at drapet peker i retning av en eldre, legendarisk arkitekt. Dette fordi den berømte arkitekten viser seg å ha kopiert en av Noah Prestons bygninger. Den eldre arkitekten er også synlig på fotografier fra tomten der World Trade Center engang sto – sammen med Noah Preston.

Drapet på den unge arkitekten er meget foruroligende, ikke minst vekker det oppstuss blant fagfolk fordi Noah Preston var kommet til semifinalen i arkitektkonkurransen.

Surrogatmor
I begynnelsen av kveldens episode får vi ellers høre at Eames har tilbudt seg å være surrogatmor for søsterens barn.

Mer om serien
Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrios rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).


Amerikansk dramaserie, 2003
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 3
Kveldens episode: Undaunted mettle
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57