Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. april 2005 kl 22.15 Detektimen: Sporløst forsvunnet

Under mistanke

FBI-etterforskeren Jack Malone blir anklaget for ulovlige avhøringsmetoder. (Foto: CBS Worldwide Inc)
FBI-etterforskeren Jack Malone blir anklaget for ulovlige avhøringsmetoder. (Foto: CBS Worldwide Inc)
FBI-etterforsker Jack Malone blir selv gjenstand for etterforskning i kveldens episode av "Sporløst forsvunnet". Det blir stilt spørsmålstegn ved hvordan Jack og hans team har håndtert flere kontroversielle saker de seinere årene.

Graham Spaulding, rektoren som ble arrestert for kidnapping og seksuelle overgrep i en tidligere episode ("Suspect" 26. november), står nå for retten. Nye indisier tyder på at Jack kan ha gått for langt for å presse en tilståelse ut av ham, og hele saken står i fare for å bli avvist av retten.

Spesialenheten som håndterer slike klager, går i gang med å avhøre de øvrige etterforskerne på Jacks team. De blir satt under hardt press, og snart spør de seg om saken bare er et påskudd for internetterforskerne. Det virker som hovedmålet er å ødelegge Jack og hans karriere.

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med rundt 20 millioner tv-seere ligger serien høyt på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har dessuten slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Også her hjemme har seerne tatt godt imot "Sporløst forsvunnet". Siden premieren i slutten av i oktober har hver episode i gjennomsnitt blitt fulgt av over 760.000 seere.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 21: Are you now or have you ever...?
I hovedrollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99


LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer