Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 29. september 2008 kl 19.55 Faktor: Toppscorer til himmels

Fra fotball til fly

Faktor: Toppscorer til himmels: Fotballpensjonist Harald Martin Brattbakk ønsker seg en ny karriere, som pilot. (Foto: NRK)
Faktor: Toppscorer til himmels: Fotballpensjonist Harald Martin Brattbakk ønsker seg en ny karriere, som pilot. (Foto: NRK)
Den pensjonerte fotballproffen Harald Martin Brattbakk flyr igjen høyt. Denne gang bak spakene på et fly.

-Jeg ville finne noe som var minst like artig som å sparke fotball, sier den pensjonerte fotballstjerna. Og Harald Martin Brattbakk fulgte målsettinga si, da han var klar for å stake ut en ny yrkesvei.

Rosenborgs målmaskin og fotballproff Brattbakk er nemlig ikke som andre pensjonister. Trettifem år gammel bestemte han seg for å bli flyger. Alderen skulle ikke hindre den målbevisste spissen. Han tok småflysertifikatet, og fant raskt ut at det var å fly på heltid han ville. Gjerne som kaptein i en stor jet-maskin.

I januar i fjor tok Brattbakk med seg hele familien på fem til solfylte Daytona Beach i USA. Den velrenommerte flyskolen Phoenix East Aviation i Florida var velvalgt. Men flygerutdanninga er et nåløye å komme igjennom.

I kveldens Faktor følger vi Harald Martin Brattbakk gjennom ett og et halvt år med krevende teoretiske og praktiske utfordringer både i USA og hjemme i Norge. Vil han greie det? Tar han stayerevnen fra fotballbanen til hjelp? Målet ligger langt framme og høyt oppe.

Egenprodusert dokumentar, NRK Trøndelag (2008)
Av: Eva Laukøy og Øivind Olsson
Redaktør: Oddbjørn Rosnes
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no