Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. mai 2001 kl 22.30 Brobyggerne

Udogmatisk kristen

I kveld møter vi Jacob Winsnes. Programleder Kjell Erik Moen styrer diskusjonen og brobyggingen. (Foto: Egil Heggen).
I kveld møter vi Jacob Winsnes. Programleder Kjell Erik Moen styrer diskusjonen og brobyggingen. (Foto: Egil Heggen).
Jakob Winsnes er 46 år, gift og har to barn. Han tror at Jesus er Guds sønn, men at han åpenbarer seg til hvem han vil, når han vil og hvordan han vil. Jakob jobbet i Indremisjonen i mange år og har brukt mye tid sammen med en gruppe som kaller ”Lysbærerne” i Trondheim.

”Lysbærerne” består av folk fra New Age og alternative miljøer som har møtt Jesus. De kristne mener at de ”alternative” ikke har møtt Jesus på den ”rette” måten.

Tema for samtalen i Jakobs program er: Hvem er Jesus og hvorfor? Eirik (shaman), Kadafi (muslim) og Kristine (katolikk) er Jakobs diskusjonspartnere.

- Jakob er en kjempe. Han er et fjell, en mur av betong, en urokkelig klippe. Han har jobbet i skogen siden han var 12 og kan løfte ei bro alene. Men han lot oss andre få være med for tv-bildenes skyld, sier programleder Kjell Erik Moen om gårdbrukeren, skogsarbeideren, predikanten og bestyreren av privat hjem.

- Sånn er Jakob utenpå. Inni er han åpen, lyttende, nysgjerrig, lekende og utrolig lett å få til å le, eller for den saks skyld, gråte. En vits er aldri så bra som når Jakob får høre den. Han ler så hemningsløst og så lenge at han for lengst har glemt hva han lo av når han er ferdig, noe han forresten sjelden blir.

Om serien
Med Pilegrimsgård i Valdres som ramme samles åtte forskjellige mennesker og ”brobyggere” med forskjellig tro og livssyn i sommerens nye multireligiøse serie i åtte deler. Gjennom gruppesamtaler, enkeltintervjuer og diskusjoner legges det opp til både dialog og konfrontasjon og godt rom for følelser og personlige erfaringer. Målet er å møte levende mennesker som snakker om sin tro i forhold til livet, ikke å stevne teoretikere til teologisk debatt. I en hel uke er deltakerne sammen for å finne stillheten, for å prate, krangle, leke, og med programleder Kjell Erik Moen i spissen skal de faktisk bygge bru over Hedalselva.

Egenprodusert fra Faktaavdelingen
Programleder: Kjell Erik Moen
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 22 03 78 53

Bilde
I kveld møter vi Jacob Winsnes. Programleder Kjell Erik Moen styrer diskusjonen og brobyggingen. (Foto: Egil Heggen).