Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. juni 2010 kl 22.25 Hitlåtens historie: Wicked Game - Chris Isaac

Tilfeldig suksess?


Hva gjorde sangen "Wicked Game" til et hit?

Hvorfor husker vi etter 20 år fortsatt like godt den såre stemmen, gitar-introen og ikke minst, den sort-hvite videoen på stranden med Chris Isaak og supermodellen Helena Christensen?

Lynch faller for låten
I kveld får du historien om låten som ingen trodde skulle bli en hit. Historien om "Wicked Game" er en historie fylt med tilfeldigheter, som starter da kultfilminstruktør David Lynch forelsker seg i sangen og bruker den i "Wild at Heart".

Hjemme hos Chris Isaac
I denne episoden av "Hitlåtens historie" møter vi blant andre Chris Isaak selv, hjemme i huset hans i San Francisco hvor sangen ble skrevet i 1989. Vi får også høre fra radioprateren Lee Chesnutt som fikk Lynch til å oppdage låten.

Om serien
Hva gjør en låt til en hit? Til en ordentlig hit? Svaret skulle enkelt være at låten er god, men i de aller fleste tilfeller holder det ikke bare å sikre låtens kvalitet.

I seks episoder forteller Lydverket historien bak noen av verdens største hits. Hva skal til for at en låt udødeliggjøres. Selvsagt får artistene selv fortelle om låtene, men vi treffer også andre personer som på ulike måter har bidratt til å gjøre dem til hits. Tilfeldigheter, ambisjoner, lidenskap og talent er noen av stikkordene for programmene.

Nordisk samproduksjon 2010
Produsert av: SVT, DR og NRK
Produsent for "Wicked Game – Chris Isaak": Produsent: Anja Pil Dyhrholm Overby.
Låtene som er satt under lupen i "Hitlåtens historie" er: "The Look" (Roxette), "Hard-knock Life" (Jay-Z), "Tom's Diner" (Suzanne Vega), "Enter Sandman" (Metallica), "In Da Club" (50 cent), "Wicked Game" (Chris Isaak)
Prosjektleder: Vivi Stenberg/ 23 04 45 67
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl / 924 03 873 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900