Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 3. desember 1999 kl 22.30 Barcelona

Barcelona (t)


NRK2 fredag 3. desember kl 22.30
Barcelona

To forvirrede amerikanere i Spania

I denne amerikanske spillefilmen møter vi amerikaneren Ted på langtidsjobb i et Spania som er ganske annerledes enn hva han er vant til hjemmefra. Han får fetter Fred boende hos seg en stund, og sammen prøver de å finne ut av europeisk tradisjon og tenkemåte.
Fred er egentlig kommet til Barcelona for å lage litt PR for spansk-amerikanske relasjoner knyttet til et flåtebesøk. Denne jobben er han åpenbart lite egnet for, strengt tatt skjønner han ikke stort av hva som foregår i spansk samfunnsliv.
Heller ikke Ted er helt i balanse med spanske omgivelser. De to prøver ustanselig å sjekke opp unge damer, og de ryker stadig opp i politiske diskusjoner langt ute på viddene. Også mellom de to fetterne er det mye som skurrer.
Regissør Whit Stillman har lagt handlingen til en fredelig og konstruktiv periode etter årene med supermaktenes kalde krig. Filmen viser på en satirisk måte forskjellen mellom europeisk og amerikansk tenkning. Refleksjonene faller ikke alltid heldig ut for åpenbar amerikansk naivisme.
Barcelona ble godt mottatt av norske anmeldere etter premieren i 1994. Den er intelligent og morsomt regissert og har dessuten spenningsmomenter så det klarer seg!

NRK2 fredag kl 22.30

Bilde
To amerikanere prøver å forstå spanske jenter i et uvant Europa.
Taylor Nichols og Chris Eigeman som to amerikanske spradebasser i Spania.

Film - innkjøp
Rgei: Whit Stillman
Produksjonsland: USA 1994
Originaltittel: Barcelona
I rollene: Taylor Nichols, Chris Eigeman, Tushka Bergen, Mira Sorvino