Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 4. november 2001 kl 19.35 Speisa

En hund til trøst

Daisy (Jessica Stevenson) får sjokk når kjæresten slår opp, og trenger mer trøst enn det Tim (Simon Pegg) kan gi henne. En hund vil lyse opp tilværelsen, mener Daisy.

Tim og Mike (Nick Frost) avtaler et skjebnesvangert møte med Tims erkefiende Duane Benzie (Peter Serafinowicz), mannen som stjal kjæresten hans. I kampen som oppstår settes vennskap på prøve, seire blir delt ut, og liv forandres for alltid.

Om ”Speisa”
Daisy (Jessica Stevenson) er en entusiastisk, men lite målbevisst ung dame som utgir seg for å være journalist. Hun deler leilighet med sin gode venn, frm urbane scateboarderen Tim (Simon Pegg).

De er begge i 20-årene, og omgir seg med en høyst spesiell krets mennesker som alle har meget uortodokse oppfatninger av virkeligheten: Marsha (Julia Deakin), den elegante og eksentriske husverten Brian (Mark Heap), den gåtefulle naboen nedenunder som liker å male, men hater malerkoster, Twist (Katy Carmichael), en kvinne som er besatt av stil og Mike (Nick Frost) som er sparket fra Hæren, men som er desperat etter å få komme tilbake.

Etter hvert som serien skrider frem, fører disse menneskene Daisy og Tim inn i en bisarr verden som balanserer på kanten av det normale. Det hører med til historien at Daisys og Tims vennskap beveger seg hårfint på grensen til det romantiske. Men romantikken slår aldri ut i full blomst – eller?

Hovedrolleinnehaverne Jessica Stevenson og Simon Pegg har også skrevet manus.

Britisk situasjonskomedie
Originaltittel: ”Spaced”
Produksjon: Channel 4
I rollene: Jessica Stevenson, Simon Pegg, Julia Deakin, Mark Heap, Katy Carmichael og Nick Frost.
Kontaktperson innkjøpsavdelingen NRK: Bjørn Ola Bjørntoft (bjorn.ola.bjorntoft@nrk.no)
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83